15 Mart 2015 Pazar

MAYMUN EKMEĞİ ( Monkey Bread )




Kalori miktarını öğrenmek için tıklayın


MALZEMELER

  • 2 su bardağı süt
  • Yaklaşık 6 su bardağı elenmiş un
  • 2 tatlı kaşığı instant maya ( tepeleme )
  • 4 tatlı kaşığı şeker ( tepeleme )
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya

Kaplaması için
  • 3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
  • Bir miktar keten tohumu , susam , haşhaş
( Orjinal tarif olarak 1 çay bardağı  toz şeker , 2 yemek kaşığı tarçın  ve 1 paket vanilya ile karıştırılır )

HAZIRLANIŞI

Ekmek yapma makineniz varsa hamurunu makinede hazırlayabilirsiniz.Hamuru elde hazırlayacaksanız un kıvamına dikkat etmenizi öneririm. (  ölçüdeki un miktarı az ya da fazla gelebilir ).Derin bir kaba ılık süt , maya ve şeker eklenir.Köpürünce diğer malzemeler eklenerek un bardak bardak ilave edilerek hamur yoğrulur.Yumuşak ele yapışmayan bir kıvama geldiğinde küçük parçalar koparılarak yuvarlanır.Önce sıvı tereyağına sonra arzuya göre hazırladığımız karışıma bulanarak katı  tereyağı ile yağlanmış hafif unlanmış kek kalıbına dizilir.20 -25 dk mayalanması için bekletilir...


Önceden ısıtılmış 180-200 derece fırında yaklaşık 30-35 dk pişirilir.Piştikten sonra kek kalıbını ters çevirip servis tabağına alınır...Manuel yenildiğinden dolayı tarife bu isim verilmiştir...Tarçın tercih etmediğim için bu şekilde karışımlar kullandım dilerseniz tarçını hamuruna ekleyebilir ya da belirttiğim gibi şekerli tarçınlı karışım hazırlayarak tarçınlı ekmek hazırlayabilirsiniz...Tercihen ikramı sıcakken tavsiye edilir...


NOT : Dilerseniz ekmeğinizin lezzetini arttırmak için ekmeğin hamuruna ceviz, badem , fındık , kuru meyve ekleyebilirsiniz...
NOT : Alternatif olarak tarifi Hindistan cevizli , üzümlü , cevizli ,fındıklı ,fıstıklı , peynirli ,sucuklu , zeytinli vs deneyebilirsiniz...

Afiyet şifa olsun...

Görüş ve önerileriniz için yorum bırakabilirsiniz...



TARİFLERİMİZİN KOPYALANIP ŞAHISA AİT OLARAK YAYINLANMASI YASAKTIR.
ANCAK SAYFAMIZDAN BEĞENİP PAYLAŞIMDA BULUNABİLİRSİNİZ.
EMEĞE SAYGI GÖSTERECEĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ..


sayfamızdan takibe alıp yeni tariflerimizden haberdar olabilirsiniz...

                                                                      ESEN KALIN....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder