16 Mart 2015 Pazartesi

BROWNİ KEK ( ISLAK KEK )



Tarifin kalori miktarını öğrenmek için tıklayın

MALZEMELER


  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı kakao ( 1 paket 50 gr )
  • 2 paket bitter çikolata ( 160gr )
  • 3 yemek kaşığı tereyağı ( 45 gr )
  • 2 paket kabartma tozu
Sosu için

  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket bitter çikolata ( 80 gr )
  • 1 tatlı kaşığı kakao
  • 1 su bardağı sos ( karışım )
HAZIRLANIŞI

Derin bir kapta yumurta ile şeker çırpılır.Süt, kakao vanilya eklenerek karıştırılır.Tereyağı ve bitter çikolata benmari usulü eritilip karışıma eklenir.
Hazırladığımız karışımdan 1 su bardağı alınarak ayrı bir kaba dökülür. Azalan karışımımıza un , kabartma tozu , sıvı yağ eklenerek karıştırılır. 22 cm lik ısıya dayanıklı cam tepsi tereyağı ile yağlanıp unlanır ve karışım dökülür.Önceden ısıtılmış 180 derecede fırında 15-20 dk pişirilir.Piştikten sonra 5 dk  bekletilir.

Ayrı bir kapta beklettiğimiz karışıma benmari usulu çikolata ve 1 su bardağı süt eklenerek karıştırılır.Pişen keke belli aralıklarla kürdan batırılır ( bu işlem sosunu iyi çekmesi içindir ) .
Kekin üzerine hazırladığımız sos dökülür..


Buzdolabında soğuyana kadar bekletilir.
 ( Tarifte üzeri için fındıklı çikolata kullanıldı )..Afiyet şifa olsun :)

Görüş ve önerileriniz için yorum bırakabilirsiniz...



TARİFLERİMİZİN KOPYALANIP ŞAHISA AİT OLARAK YAYINLANMASI YASAKTIR.
ANCAK SAYFAMIZDAN BEĞENİP PAYLAŞIMDA BULUNABİLİRSİNİZ.
EMEĞE SAYGI GÖSTERECEĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ..


sayfamızdan takibe alıp yeni tariflerimizden haberdar olabilirsiniz...

                                                                      ESEN KALIN....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder