2 Temmuz 2015 Perşembe

KIYMALI KURU POĞAÇA









Diğer tariflerimiz için tıklayın


MALZEMELER

  • 2 yumurta
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yaklaşık 3,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz (silme )
Üzeri için
  • 1 yumurta sarısı
İç harcı için
HAZIRLANIŞI

Derin bir kapta sıvı malzemeler çırpılır.Azar azar kontrollü olarak un ilave edilir.Kabartma tozu ile tuz eklenerek yumuşak bir hamur hazırlanır.5 dakika dinlendirilerek 12 adet küçük parça koparılır.İlk kopardığımızdan başlayarak el ayası büyüklüğünde açıp harc eklenir.Kenarları iyice kapatılır.Ters çevirerek tepsiye dizilir.Tarifte, hazırladığım karnıyarık malzemesinden artan iç harcı kullandım.Dilerseniz patatesli , peynirli, vs... damak tadınıza göre iç malzeme hazırlayabilirsiniz.



NOT: Tarifteki ölçüden 12 adet poğaça çıkmaktadır.

Afiyet şifa olsun...


Görüş ve önerileriniz için yorum bırakabilirsiniz...

TARİFLERİMİZİN KOPYALANIP ŞAHISA AİT OLARAK YAYINLANMASI YASAKTIR.
ANCAK SAYFAMIZDAN BEĞENİP PAYLAŞIMDA BULUNABİLİRSİNİZ.
EMEĞE SAYGI GÖSTERECEĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ..


sayfamızdan takibe alıp yeni tariflerimizden haberdar olabilirsiniz...
ESEN KALIN.











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder