11 Kasım 2015 Çarşamba

KIBRIS TATLISI




MALZEMELER

Şerbeti için :
  • 2 su bardağı su
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • Bir kaç damla limon suyu
  • 1 paket vanilya
Keki için :
  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı galeta unu
  • Yarım su bardağı ceviz içi
  • Yarım su bardağı Antep fıstığı
  • 1 su bardağı Hindistan cevizi
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 paket kabartma tozu
Kreması için :
  • 5 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı un
  • Yarım su bardağı mısır nişastası
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt ile çırpılmış krem şanti
Üzeri için
  • Hindistan cevizi
  • Ahududu
  • Antep fıstığı & Ceviz kırığı


HAZIRLANIŞI

Ön hazırlık olarak ;
  • kek malzemelerimizi oda ısısında bekletelim.
  • 1 su bardağı soğuk sütü 1 poşet krem şanti ile çırpıp kıvam alması için buzdolabında bekletelim.
Öncelikle tatlımızın şerbetini hazırlayalım ki şerbetimiz iyice soğusun.( Bir gün önceden de hazırlayabilirsiniz )
Bunun için orta boy tencereye su ve şeker ilave edilerek orta hararette  kaynayana kadar pişirilir. Kaynadıktan sonra düşük hararette  kıvam alana kadar yaklaşık 10 - 15 dakika pişirilir.Limon suyu ilave edilerek 5 dakika daha pişirilip ocağın altı kapatılır.Vanilya eklenerek karıştırılır.Soğuması için uygun bir yerde bekletilir.
Kek için ,
oda ısısında bekletilmiş iri yumurtalar yıkanıp kurulanarak uygun bir kabın içine kırılır.Şeker ilave edilerek çırpılır.Üzerine diğer malzemeler de ilave edilerek kek hamuru hazırlanır.
Tercihen büyük boy dikdörtgen borcam tepsi tereyağı ya da sıvı yağ ile yağlanır.Üzerine kek hamuru dökülerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirilir.
Piştikten sonra soğuması için bekletilen soğuk şerbet fırından yeni çıkan kekin üzerine dökülür.
Şerbetini çekene kadar kreması hazırlanır.
Uygun bir tencereye süt  , şeker , un , nişasta ilave edilerek çırpma teli ile karıştırıp orta hararette pişirilir.Piştikten sonra mutfak robotunda ya da blendır ile yaklaşık 10 dakika çırpılarak hafif soğutulur.Üzerine buzdolabında bekletilmiş krem şanti ilave edilerek spatula yardımı ile karıştırılır.Şerbetini çeken tatlının üzerine eklenir.Üzerine bol miktarda Hindistan cevizi  ya da vs. serpilerek istenilen şekilde süslenir.
Afiyet şifa olsun…
”……Yiyiniz içiniz fakat israf etmeyiniz. Çünkü Allah israf edenleri sevmez .” Araf / 31

ESEN KALIN.

___________________
” Bu sitedeki Fikir ve Sanat Eserleri , 5846 sayılı kanun ile gerek cezai gerekse hukuki düzenlemelerle korunmaktadır.
 Tariflerin ve fotoğrafların sahibi www.ascimutfakta.com dur.
Bu nedenle sitedeki içerikler izinsiz kopyalanamaz , alıntı yapılamaz ”
İletişim adresi: info@ascimutfakta.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder