3 Nisan 2015 Cuma

PİZZA TOST ( Kapalı pizza )



Geçenlerde Minik pizzalar tarifimi hazırladığımda pizza için değişik versiyonlar denemeyi düşündüm  pastapizza olarak internette bulunmayan ilk tarifi paylaştım ve yine alternatifler üreterek bu tarifi hazırladım...Beğeneceğinizi umuyorum..


MALZEMELER
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 şişe soda (maden suyu )
  • 2 tatlı kaşığı instant maya (toz maya )
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • Yaklaşık 5,5 su bardağı un 
Sos için
  • yarım çay bardağı su
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 3-4 diş ince doğranmış sarımsak
  • 1 çay kaşığı pul biber , karabiber, kimyon, tuz

İç malzemesi için dilediğiniz pizza malzemesi ya da  peynirli , kıymalı , patatesli hazırlayabilirsiniz

HAZIRLANIŞI
Derin bir kabın içerisine unu eleyerek dökelim. Ayrı bir kasede şeker ile mayayı karıştırıp köpürmesini bekleyip unun ortasını kuyu şeklinde yaparak dökelim. Tuzu mayadan uzak tutarak una dökelim. Soda ve sıvı yağı ekleyerek hamurumuzu yoğuralım. 5 dakika dinlendirelim ve hemen şekil verelim.




 Çok fazla büyük olmayacak şekilde merdane ile açıp  fırça yardımıyla sos malzemesinden sürelim.


 Arası için hazırladığımız sucuk , salam , yeşil zeytin , siyah zeytin , mısır  , rendelenmiş kaşar peynirini karıştırıp ekleyelim.



Resimde gördüğünüz gibi katlayalım.



Kenarını çatal ile ezelim

20 - 25 dk mayalanması için bekletelim. Mayalandıktan sonra tost makinesini ısıtalımTereyağı ile yağlayalım. Pizzayı arada boşluk bırakarak dikkatlice yerleştirelim.Üzerini kapatıp kızarana kadar pişirelim..


 Enfes pizzayı ikiye bölelim...Sıcak servis edelim... Poğaça değil ekmek değil :)
 Bu pizzanınTadına doyamayacaksınız...


Afiyet şifa olsun...
Bir sonraki tarifte görüşmek üzere...Hoşçakalın :)

Görüş ve önerileriniz için yorum bırakabilirsiniz...


TARİFLERİMİZİN KOPYALANIP ŞAHISA AİT OLARAK YAYINLANMASI YASAKTIR.
ANCAK SAYFAMIZDAN BEĞENİP PAYLAŞIMDA BULUNABİLİRSİNİZ.
EMEĞE SAYGI GÖSTERECEĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ..


sayfamızdan takibe alıp yeni tariflerimizden haberdar olabilirsiniz...
ESEN KALIN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder