5 Nisan 2015 Pazar

FIRINDA IZGARA BUT





MALZEMELER
  • 9 adet tavuk but
  • 1 orta boy rendelenmiş domates
  • 1 tatlı kaşığı tavuk baharatı
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 3 orta boy patates
  • 2 orta boy soğan
  • 2-3 adet taze soğan
  • 3-4 diş sarımsak ( isteğe bağlı )
  • 1 çay bardağı su
  • Tuz
HAZIRLANIŞI

Patates ve soğanlar soyulup yıkanır, halka şeklinde doğranır.Taze soğanlar da resimde gördüğünüz gibi doğranır.

 Derisi soyulmuş butlar yıkanıp bıçak ile üzerine çizik atılarak ( iyi pişmesi için ) bir kaba aktarılır.
Diğer malzemelerin hepsi tavukların üzerine ilave edilerek karıştırılıp 5-10 dk bekletilir.


Fırından tepsi ve ızgara çıkarılır.Tepsiye Patatesler soğanlar döşenir.Üzerine 1 çay bardağı su serpilir.
Üzerine ızgara tel yerleştirilir ve tavuklar dizilir.


Fırının en üst rafına ızgara en alt rafına tepsi yerleştirilir.
Böylelikle ızgaradan damlayan tavuk suyu patatesleri yumuşatıp harika bir tat vermesi sağlanır.
250 derecede 30 dk pişirip ızgara ayarını açıp 30 dk daha pişirilir.( bu arada ara sıra tavuklar çevrilir )

Alternatif : Patatesler ile beraber yeşil biber , domates , kabak  vs. ekleyip sebzeli tavuk hazırlayabilirsiniz...

Afiyet şifa olsun...

Görüş ve önerileriniz için yorum bırakabilirsiniz...



TARİFLERİMİZİN KOPYALANIP ŞAHISA AİT OLARAK YAYINLANMASI YASAKTIR.
ANCAK SAYFAMIZDAN BEĞENİP PAYLAŞIMDA BULUNABİLİRSİNİZ.
EMEĞE SAYGI GÖSTERECEĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ..


www.facebook.com/ascimutfakta/timeline
sayfamızdan takibe alıp yeni tariflerimizden haberdar olabilirsiniz...

                                                                      ESEN KALIN....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder