5 Nisan 2015 Pazar

ELMALI KAFES KURABİYE



Diğer tariflerimiz için tıklayın


MALZEMELER

  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 125 gr tereyağı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Yaklaşık 3,5 su bardağı un
Elmalı karışım için
  • 3 orta boy rendelenmiş elma
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay bardağı ceviz içi
Üzeri için
  • Pudra şekeri
HAZIRLANIŞI

Kabukları soyulup rendelenmiş elma bir tencere veya tavada şeker ile suyunu çekene kadar pişirilir.Piştikten sonra tarçın ile ceviz eklenir.

Derin bir kapta sıvı malzemeler ve tereyağı karıştırılır.Azar azar un ilave edilerek yumuşak bir hamur hazırlanır.

Hamurdan büyük bir parça alınarak merdane yardımıyla açılıp tabak ile daire şeklinde kesilir.



Dört eşit parçaya bölünerek 3 sıra aralıklarla çizik atılır.( çizikleri köşeden birleştirmeyin )Resimde gördüğünüz gibi elmalı harç eklenerek katlanır .Fazlalık kenarları kesilir.Tepsiye aralıklarla dizilir.




Önceden ısıtılmış yaklaşık 180 derecede üzeri hafif pembeleşene kadar pişirilir.


Soğuyunca süzgeç yardımıyla pudra şekeri serpilir...



Afiyet şifa olsun...


Görüş ve önerileriniz için yorum bırakabilirsiniz...


TARİFLERİMİZİN KOPYALANIP ŞAHISA AİT OLARAK YAYINLANMASI YASAKTIR.
ANCAK SAYFAMIZDAN BEĞENİP PAYLAŞIMDA BULUNABİLİRSİNİZ.
EMEĞE SAYGI GÖSTERECEĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ..


sayfamızdan takibe alıp yeni tariflerimizden haberdar olabilirsiniz...
ESEN KALIN.









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder