6 Nisan 2015 Pazartesi

PANCARLI PİLAV



Kalori miktarını öğrenmek için tıklayın


MALZEMELER


  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 su bardağı pancar suyu
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
HAZIRLANIŞI

Pirinçler ayıklanıp yıkanır.Pilav tenceresine tereyağı eklenerek ocağın altı yakılır, tereyağı eriyince pirinç ve tuz eklenerek kavrulur.Sıcak su ve pancar suyu eklenir ,kaynama noktasına geldiğinde tencerenin kapağı kapatılır ve kısık ateşte pişirilir.

Pancar suyu için

Pancar yıkanıp kabukları soyulur küp küp doğranır su dolu tencerede yumuşayana kadar  pişirilir.Piştikten sonra pancarlar isteğe bağlı salataya eklenir.Suyu da pilava eklenerek hem salata hem pilav hazırlamış oluruz...Salata için '' Pancarlı salata '' tarifimize bakabilirsiniz..

 PANCARIN FAYDALARI

• Kırmızı pancar alyuvarların oluşmasında rol oynar. Kırmızı pancarın suyu en güçlü kan düzelticilerden biridir. Havuç suyuyla yarı yarıya karıştırılan kırmızı pancar suyu, günde 400 gr. içildiğinde, alyuvarların sayısını kısa zamanda yükseltir. 
• Damarlarda toplanan mineral kalsiyumu en iyi eritebilen de yine pancar suyudur. Zerdeçal, mürrisafi veya tarçınla pişirilmiş kırmızı pancar, karaciğer ve dalaktaki tıkanıkları açar, böbrek ve safrakesesini temizler. 
• Pişirilmiş ve ezilmiş kırmızı pancar şişliklere sarılırsa, şişlikleri indirir. 
• Kırmızı pancar suyu içmek, rahmin fibromlarını ve miyomları ile göz perdelerini eritir, yüksek kan şekerini ve tansiyonu indirir. 
• Prostat, verem ve sinir hastalıklarında faydalıdır. 
• Ilık pancar suyu kulağa damlatılırsa, ağrısını keser ve iltihaplanmayı durdurur. 
• Kafa derisine sürülürse, kepeğe karşı çok iyi gelir. 
• Mide ve bağırsak üzerinde olumlu etkisi vardır. 
• Kemik zafiyeti olanlara çok fayda verir. 
• Karaciğer hastalıklarına karşı koruyan özelliği ile tanınır ve karaciğerin düzenli çalışmasını sağlar. B vitaminleri ve fosfor ile sinirleri yatıştırır. 
• İçinde bulundurduğu radyoaktif madde ile vücudu şeker hastalığına, vereme ve kansere karşı korur. 
• Almanya’da Dr. Sigmund Schmidt ve Macaristan’da Dr. Ferenczi bu bitkiyi lösemi ve kanserde önleyici ve tedavi edici olarak kullanmaktadır.


Görüş ve önerileriniz için yorum bırakabilirsiniz...



TARİFLERİMİZİN KOPYALANIP ŞAHISA AİT OLARAK YAYINLANMASI YASAKTIR.
ANCAK SAYFAMIZDAN BEĞENİP PAYLAŞIMDA BULUNABİLİRSİNİZ.
EMEĞE SAYGI GÖSTERECEĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ..


sayfamızdan takibe alıp yeni tariflerimizden haberdar olabilirsiniz...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder