2 Nisan 2015 Perşembe

PANDİSPANYA KEKİ NASIL HAZIRLANIR ? ( Pasta keki )





Diğer tariflerimiz için tıklayın



Pandispanya hazırlamak için çeşitli tarifler var hatta görüntüyü güzelleştirmek için ovaleks adında kimyevi sağlığa zararlı bir madde kullanılıyor.Çoğu pastane keklerinde bu ham maddeyi kekin orantılı kabarması süngerimsi olması ve bayatlamaması için kullanıyormuş :( 
Siz siz olun bu katkı maddesinden uzak durun ...Pandispanya kekinizin üzerinde çizgilerin oluşmamasını istiyorsanız piştikten sonra 15-20 dakika fırının kapağını açmayın..Ben iki adet pandispanya keki hazırlamak istediğim için bekletmek istemedim hemen çıkarınca görüntüsü böyle oldu...Aynı karışımdan ikinci pandispanya kekini pişirdiğimde piştikten sonra fırının kapağını bir müddet açmadım keki ılınınca çıkardım çizikler oluşmadı.Püf noktası fırında :)
Daha fazla detayları Hazırlanış kısmında paylaşacağım...




MALZEMELER
  • 10 yumurta
  • 2,5 su bardağı şeker
  • 2,5 su bardağı un
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • Bir çimdik tuz
HAZIRLANIŞI

  1. Öncelikle yumurtaları ılık su ile yıkıyoruz .Şayet oda ısısında beklettiyseniz soğuk su ile de yıkayabilirsiniz.
  2. Bu arada diğer tüm malzemelerimiz oda ısısında bekletilmeli...
  3. Yumurtaların sarısı ile beyazını ayırıyoruz.
  4. Beyazlarının hepsini mutfak robotuna ekleyip bir çimdik tuz ile çırpıyoruz.
  5. Çırpılan yumurta beyazları iyice beyazlayıp köpük köpük olmaya başladığında bir yandan azar azar 1,5 su bardağı şeker ilave edip diğer yandan çırpma işlemine devam ediyoruz.
  6. Çırpılıp krem haline gelen yumurta beyazlarını derin bir kaba aktarıyoruz
  1. Mutfak robotunuzun karışım kabını yıkamadan yumurta sarılarını da mutfak robotuna ekleyip kalan 1 su bardağı şeker ile çırpıyoruz.
  2. İyice çırpılan yumurta sarısına un ilave edip çırpmaya devam ediyoruz.
  3. Bu arada fırınımızı 180 derecede ısıtıyoruz.
  4. Çırptığımız yumurta sarılı  karışımı derin bir kaba aktardığımız yumurta beyazlarına ilave ediyoruz.

  1. Karışımı çırpma teli ile aynı yönde karıştırarak homojen bir karışım elde ediyoruz.

  1. Karışımın yarısını kullanıyoruz.Diğer yarısını kakao ile karıştırıp kakaolu pandispanya hazırlayacağız.Tek parça hazırlamayı planlıyorsanız tarifi yarım ölçü kullanınız.
  2. Tereyağı ile yağlanıp unlanmış tepsiye döküyoruz.

NOT : Kelepçeli kalıp kullanacaksanız karışımı sızdırmaması için tepsinin tabanına yağlı kağıt döşeyin.Fazlalıkları kesin.

3. Önceden ısıttığımız fırında yaklaşık 25- 30 dk pişirilir.
 (Fırınların pişirme süresi farklılık gösterdiği için kendi fırın ısınızı kendiniz belirleyin )


Piştikten sonra soğumasını bekliyoruz.Kürdan yardımıyla kenarlarına yapışan kısımı çevreliyoruz.Kelepçeyi çıkarıp keki ters çevirip yavaşça yağlı kağıdı söküyoruz.



Diğer kapta beklettiğimiz karışıma kakao ekleyip yavaşça karıştırıp aynı işlemi uyguluyoruz.



Pandispanya keklerimiz hazır.Dilediğimiz pastayı hazırlamak için kullanabiliriz...

Afiyet şifa olsun...


Görüş ve önerileriniz için yorum bırakabilirsiniz...



TARİFLERİMİZİN KOPYALANIP ŞAHISA AİT OLARAK YAYINLANMASI YASAKTIR.
ANCAK SAYFAMIZDAN BEĞENİP PAYLAŞIMDA BULUNABİLİRSİNİZ.
EMEĞE SAYGI GÖSTERECEĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ..


sayfamızdan takibe alıp yeni tariflerimizden haberdar olabilirsiniz...

                                                                      ESEN KALIN....










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder