Diğer tariflerimiz için tıklayın
MALZEMELER
- 1 adet 2 kat sade pandispanya keki
- 1 adet 2 kat kakaolu pandispanya keki
- 2 paket vanilyalı puding ya da Muhallebi
Islatmak için
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı krema
- 2 paket 3'ü bir arada cafe crown
Kaplaması için
- 320 gr bitter çikolata
- 2 paket sade krem şanti
- 2 yemek kaşığı labne peyniri
HAZIRLANIŞI
Pandispanya kekimizi tezgahta hazırlıyoruz. 4 adet farklı boylarda kalıp ya da tabak , kase vs.. hazırlıyoruz.
Resimde gördüğünüz gibi halkalar çıkartıp bir sade bir kakaolu olmak üzere puding ya da muhallebiyi kaşığın tersiyle kenarlarına sürüyoruz.
Tüm işlem bittikten sonra pastamızın birinci katını servise alıyoruz .
Üzerine süt ile kremayı karıştırıp sade şeridin üzerine kaşık yardımıyla serpiyoruz.
Cafe crown 'u paketteki gibi hazırlayıp kakaolu şeridin üzerine kaşık yardımıyla serpiyoruz.
Arasına ince bir kat olarak muhallebi döküp yayıyoruz.
Bir sonraki katın kenarı diğer renk şeritli olmalı.Böylelikle aralarına muhallebi ilave ederek pastamızı üst üste ekleyerek dolapta bir gün bekletiyoruz.
Krem şantiyi 2 su bardağı yerine 2 çay bardağı süt ile hazırlayıp labne ekleyerek çırpıyoruz.
Pastamızı krem şanti ile kaplıyoruz.
Pastamızı krem şanti ile kaplıyoruz.
Çikolatayı benmari usülü eritip yağlı kağıda çizimimizi hazırlıyoruz.
Pastanın ebatına göre uzunluğunu ve genişliğini ölçüyoruz.
Pastanın ebatına göre uzunluğunu ve genişliğini ölçüyoruz.
Eriyen çikolatayı pasta şırıngasına döküp ince ucu takıyoruz.Yağlı kağıda çizdiğimiz kısmı ters çeviriyoruz ( kalem lekesi çikolataya bulaşmamalı ) Açık renk zeminin üzeride çizimler daha net gözükecektir.
Çizdiğimiz çizgilerden geçerek şeklimizi oluşturuyoruz.Kuruması için bekletirken hafif ovallik verebilirseniz pastaya yapışırken kırılmasını engelleyebilirsiniz.
İyice kuruyup sertleşince yavaşça kağıttan çıkartıp pastanın kenarlarını kaplıyoruz.
İyice kuruyup sertleşince yavaşça kağıttan çıkartıp pastanın kenarlarını kaplıyoruz.
Üzeri için de aynı çizimi yapıyoruz lakin benim çikolatam ince katmanlı olduğundan kırıldığı için üzerine farklı malzeme uyguladım.
Çikolatanın kalın katmanlı olması kırılmasını engelleyebilir.Ya da üzerine kakao ve hindistan cevizli kutuları kremşanti ile çizebilirsiniz.Pastamız hazır...
NOT : Tarifte 26 cm lik kelepçeli kalıp kullanıldı.
Çikolatanın kalın katmanlı olması kırılmasını engelleyebilir.Ya da üzerine kakao ve hindistan cevizli kutuları kremşanti ile çizebilirsiniz.Pastamız hazır...
NOT : Tarifte 26 cm lik kelepçeli kalıp kullanıldı.
Biraz zahmetli ancak her kısmı farklı günlerde hazırlarsanız işinizi kolaylaşabilir...
Afiyet şeker olsun...Bir sonraki tarifte görüşmek üzere :) Hoşçakalın
Görüş ve önerileriniz için yorum bırakabilirsiniz...
TARİFLERİMİZİN KOPYALANIP ŞAHISA AİT OLARAK YAYINLANMASI YASAKTIR.
ANCAK SAYFAMIZDAN BEĞENİP PAYLAŞIMDA BULUNABİLİRSİNİZ.
EMEĞE SAYGI GÖSTERECEĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ..
Bizi www.ascimutfakta.com
sayfamızdan takibe alıp yeni tariflerimizden haberdar olabilirsiniz...
ESEN KALIN....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder