25 Nisan 2015 Cumartesi

KURU MEYVELİ TARTÖLET






Kalori miktarı için  tıklayın


MALZEMELER

  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 5 yemek kaşığı sirke
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • Yaklaşık 3 su bardağı un
Jöle için
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 su bardağı su
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1,5 su bardağı kuru meyve & çerez karışımı
HAZIRLANIŞI

Ön hazırlık olarak tereyağını oda ısısında bekletelim.Derin bir kaba un hariç tüm malzemeleri ekleyip çırpma teli ile krem gibi pütürsüz olana kadar çırpalım.Unu azar azar ilave edip karıştırılmayacak kıvama geldiğinde yoğurmaya başlayalım.Yumuşak bir hamur olduğunda merdane yardımıyla hafif un serperek açalım.Merdane ile açılmıyorsa un serpildiği halde merdaneye yapışıyorsa hamurunuz kıvama gelmemiş demektir.Az un ekleyerek tekrar yoğurun.Hamuru 2cm kalınlığında açıp kalıp ile şekil verelim.

Spatulayı unlayarak hamurun altından kesilen kalıbı çıkartalım.Böylece hamur zedelenmeden kolayca çıkmış olur.Kenar çıkıntılarını elimiz ile düzeltelim.İnce kağıt muffin kalıbına yerleştirelim.


Hamurun tabanının kabarmaması için çatal batıralım.Önceden ısıtılmış 180 derecede yaklaşık 15 dakika pişirelim.Tartöletler Pişerken Kuru meyve ile çerezleri yıkayıp ince ince doğrayalım.
( Muhakkak yıkamanızı öneririm )


 Bir kaseye nişasta ekleyelim azar azar jöle ölçüsünde belirtilen su ile açalım.Pütürsüz bir kıvamda olduğunda yapışmaz tavaya ekleyip pişirelim.Kaynama noktasına geldiğinde şeker ilave edip bir kaç dakika daha pişirelim.Piştikten sonra ocağın altını kapatıp vanilya ekleyelim.Hazırladığımız çerez karışımını jöleye ekleyip karıştıralım.Pişen tartöletlere bölüştürelim.


Soğuyunca servis edelim...


NOT: Tarifte kullanılan çerezler:

  • Fındık
  • Badem
  • Ceviz
  • Kaju
  • Domates kurusu
  • Kayısı kurusu
  • Yaban mersini
  • Kara üzüm kurusu
  • Üzüm kurusu
İsteğe bağlı çeşitleri azaltıp çoğaltabilirsiniz..




Afiyet şifa olsun..

Görüş ve önerileriniz için yorum bırakabilirsiniz...

TARİFLERİMİZİN KOPYALANIP ŞAHISA AİT OLARAK YAYINLANMASI YASAKTIR.
ANCAK SAYFAMIZDAN BEĞENİP PAYLAŞIMDA BULUNABİLİRSİNİZ.
EMEĞE SAYGI GÖSTERECEĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ..



sayfamızdan takibe alıp yeni tariflerimizden haberdar olabilirsiniz...
ESEN KALIN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder