26 Nisan 2015 Pazar

MERCİMEK ÇORBASI









Kalori miktarı için tıklayın



MALZEMELER

  • 2 su bardağı kırmızı mercimek
  • 12 su bardağı su
  • Et suyu ( tercihen )
  • Tuz
Üzeri için
  • Tereyağı
  • pul biber
  • Nane
HAZIRLANIŞI

Ön hazırlık olarak mercimek seçilir ve su ile yıkanıp süzülür.Orta boy tencereye aktarılır.Su ilave edilerek pişirilir.Mercimekler iyice dağılana kadar piştikten sonra tuz eklenir, rondadan geçirilerek pütürsüz bir kıvam elde edilir. ( çorbanın leziz olması için iyice pişirin )Dilerseniz çorbanızı soğan ve havuç ile pişirip zenginleştirebilirsiniz.
Ancak mercimeğin öz tadı ile hazırlanan çorba daha çok tercih ediliyor...
Üzeri için  eritilmiş tereyağına pul biber ve nane ekleyip karıştırılır, servis tabağına alınan çorbanın üzerine gezdirilir.
Yanında limon ile ikram edilir...

ALTERNATİF : Kavrulmuş un ile hazırlanılabilir , salçalı pişirilebilir , sebze eklenebilir...


Şimdiden afiyet şifa olsun...

Bir sonraki tarifte görüşmek üzere hoşçakalın :)





Görüş ve önerileriniz için yorum bırakabilirsiniz...

TARİFLERİMİZİN KOPYALANIP ŞAHISA AİT OLARAK YAYINLANMASI YASAKTIR.
ANCAK SAYFAMIZDAN BEĞENİP PAYLAŞIMDA BULUNABİLİRSİNİZ.
EMEĞE SAYGI GÖSTERECEĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ..


sayfamızdan takibe alıp yeni tariflerimizden haberdar olabilirsiniz...
ESEN KALIN.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder