29 Nisan 2015 Çarşamba

AŞÇI MUTFAKTA ÇİLEK KURABİYE







Kalori miktarını öğrenmek için tıklayın


Aslında bu kurabiyeyi deneme amaçlı hazırladım.Çilekli kurabiye nasıl olur ? Kurabiyenin içinden çilek suyu akar mı ? diye tereddüt içinde başladım ama tahminlerim beni yanıltmadı :)

Bişeycik de olmadı.Gönül rahatlığıyla deneyebilirsiniz.

Pembe kurabiyelere gelince küçük parçalar halinde hazırladığım bezelerden birine 1 adet çilek ekleyip nişasta serperek yoğurdum.Tabi nişasta ekleyince şekeri biraz az oldu :( Siz hamura daha fazla şeker ekleyebilirsiniz.Sıvı yağlı olması da ayrı bir üretme eseri :) Tadı kıvamı yerinde ve tereyağlı kurabiyeden daha hafif bir tatta desem yanılmış olmam.

Anlayacağınız denemenizi tavsiye ederim :)




MALZEMELER

  • 2 yumurta
  • 1,5 su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 2 çay kaşığı kabartma tozu ( tepeleme )
  • 1 su bardağı un
  • 5 su bardağı nişasta

İç malzemesi

  • 20 adet çilek

HAZIRLANIŞI

Derin bir kaba vanilya, sıvı yağ , pudra şekeri , yumurta eklenir.Çırpma teli çırpılır.Azar azar nişasta , un ve kabartma tozu eklenerek yumuşak ipeksi ele yapışmayan bir hamur hazırlanır.
Hamur eşit bezelere ( parçaya )bölünür.Her beze merdane ile açılır.Çilek ilave edilerek üzeri ve kenarları kapatılır.



Çilek görünümü verilir.Çileğin yeşil kısmı hamura eklenir.Kürdan ya da çatal ile delikler açılır.Tepsiye aralıklarla dizilir.Önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirilir.


( Kurabiyeler pembeleşmeden fırından çıkarın )

Afiyet şifa olsun...Esen kalın.



Görüş ve önerileriniz için yorum bırakabilirsiniz...

TARİFLERİMİZİN KOPYALANIP ŞAHISA AİT OLARAK YAYINLANMASI YASAKTIR.
ANCAK SAYFAMIZDAN BEĞENİP PAYLAŞIMDA BULUNABİLİRSİNİZ.
EMEĞE SAYGI GÖSTERECEĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ..


sayfamızdan takibe alıp yeni tariflerimizden haberdar olabilirsiniz...
ESEN KALIN.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder