2 Mayıs 2015 Cumartesi

4 Adet Keten Tohumlu Haşhaşlı Simit






Tarifin Kalori miktarını öğrenmek için tıklayın

MALZEMELER
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 2 tatlı kaşığı instant maya ( silme )
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz ( silme )
  • 3 su bardağı +2 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
Üzeri için
  • 1 yumurta akı + 4 yemek kaşığı su
  • Bir miktar haşhaş ( 100 gr )
  • Bir miktar keten tohumu ( 100 gr )


HAZIRLANIŞI

Bir kasede ılık su , şeker , maya karıştırılarak köpürmesi beklenir.
Derin bir kaba tüm malzemeler ilave edilir.Un azar azar kontrollü bir şekilde dökülüp ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir.Hamurdan eşit boyutta 8 parça koparılır.

çç
Her parça yuvarlanarak silindir şekli verilir.Hamur oklava açar gibi inceltilir.İki parça birleştirilerek resimde görüldüğü gibi burgu şekli verilir.
çç
Önce çırpılmış yumurta beyazına sonra haşhaş veya keten tohumuna bulanır.
ççç
Fırın 200 dereceye ayarlanıp iyice ısınması beklenir.Isınmış fırına hazırlanan simitler yerleştirilir.Üzeri iyice kızarana kadar pişirilir. ( yaklaşık 30 dk )
çç
Poğaça kıvamında simit istenirse mayalanması için bekletilebilir.
Tarifimiz sokak simidi kıvamında yoğun çıtırlıdır.

Afiyet olsun
ESEN KALIN...


Görüş ve önerileriniz için yorum bırakabilirsiniz...

TARİFLERİMİZİN KOPYALANIP ŞAHISA AİT OLARAK YAYINLANMASI YASAKTIR.
ANCAK SAYFAMIZDAN BEĞENİP PAYLAŞIMDA BULUNABİLİRSİNİZ.
EMEĞE SAYGI GÖSTERECEĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ..



sayfamızdan takibe alıp yeni tariflerimizden haberdar olabilirsiniz...
ESEN KALIN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder