MALZEMELER
- Yarım çay bardağı süt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı sıcak su
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 2 tatlı kaşığı instant maya ( toz maya )
- 1 tatlı kaşığı tuz ( silme )
- Yaklaşık 4 çay bardağı un
HAZIRLANIŞI
Derin bir kaba şeker ile maya dökülür, sıcak su ile süt karıştırılarak ılıtılır ve şekerli mayanın üzerine dökülür.
Sıvı yağ ve azar azar unu eklenir ( bu arada tuzu unun üzerine dökün, şekerli maya ile tuz karışınca hamurunuz iyi kabarmayabilir. )
Hamur 10 eşit parçaya bölünür ikili ikili burgu yapılarak önce ılık suya sonra susama bandırılıp yağlı kağıt serili tepsiye dizilir ( mecbur kalmadıkça yağlı kağıt kullanmıyorum bu defa biraz aceleye geldi )
Oda ısısına göre yaklaşık 15 dakika mayalanması beklenir ( çok mayalatırsanız hamurunuz ekmek gibi olabilir )
Önceden ısıtılmış yaklaşık 200 derece fırında 10- 15 dk. Pişirilir. Sütlü miss gibi simitimiz hazır :) Afiyet şeker olsun.
NOT : Tariflerimde fırın ve ısı ayarını yaklaşık olarak yazıyorum, ısı yüksekliğini belirtmek için. Fırın çeşidi çok olduğundan dolayı kendi fırın ısınızı kendiniz belirlemenizi tavsiye ederim :)...
TARİFLERİMİZİN KOPYALANIP ŞAHISA AİT OLARAK YAYINLANMASI YASAKTIR.
ANCAK SAYFAMIZDAN BEĞENİP PAYLAŞIMDA BULUNABİLİRSİNİZ...
EMEĞE SAYGI GÖSTERECEĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ..
Bizi http://ascimutfakta.blogspot.com.tr/ www.facebook.com/ascimutfakta/timeline sayfamızdan takibe alıp yeni tariflerimizden haberdar olabilirsiniz..
ESEN KALIN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder