Diğer tariflerimiz için tıklayın
MALZEMELER
- 1 yumurta
- 3 yemek kaşığı tereyağı ( 45 gr )
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım paket kabartma tozu
- Yarım paket vanilya
- Yaklaşık 4 çay bardağı buğday nişastası
HAZIRLANIŞI
Derin bir kapta pudra şekeri, tereyağı, sıvı yağ, çırpma teli ile iyice karıştırılır krem kıvamına geldiğinde yumurta ile vanilya eklenip karıştırmaya devam edilir.
Nişasta azar azar eklenerek katılaşana kadar çırpma teli ile karıştırmaya devam edilir. Katılaşınca çırpma teli bırakılarak yoğurulur yumuşak şekil verilebilecek bir kıvama gelene kadar nişasta eklenir. Kıvama geldiğinde şekil verilerek tereyağı ile yağlanmış tepsiye dizilir. Önceden ısıtılmış fırında 160 derecede yaklaşık 30 dk. Pişirilir.
Nişasta azar azar eklenerek katılaşana kadar çırpma teli ile karıştırmaya devam edilir. Katılaşınca çırpma teli bırakılarak yoğurulur yumuşak şekil verilebilecek bir kıvama gelene kadar nişasta eklenir. Kıvama geldiğinde şekil verilerek tereyağı ile yağlanmış tepsiye dizilir. Önceden ısıtılmış fırında 160 derecede yaklaşık 30 dk. Pişirilir.
NOT: Sıvı yağ ve pudra şekeri ölçünüzü hangi bardak ile yaptıysanız nişasta ölçünüzü de aynı bardakla yapınız. 4 çay bardağı nişasta tam kıvamında olacaktır .
NOT: Tarifteki ölçü 19 adet içindir...
Afiyet şifa olsun... Esen kalın .
TARİFLERİMİZİN KOPYALANIP ŞAHISA AİT OLARAK YAYINLANMASI YASAKTIR.
ANCAK SAYFAMIZDAN BEĞENİP PAYLAŞIMDA BULUNABİLİRSİNİZ...
EMEĞE SAYGI GÖSTERECEĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ..
Bizi www.ascimutfakta.com
www.facebook.com/ascimutfakta/timeline
sayfamızdan takibe alıp yeni tariflerimizden haberdar olabilirsiniz..
www.facebook.com/ascimutfakta/timeline
sayfamızdan takibe alıp yeni tariflerimizden haberdar olabilirsiniz..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder