16 Şubat 2015 Pazartesi

MISIR KULESİ




MISIR KULESİ

                                 









MALZEMELER
Bulgur için
  • 3 su bardağı bulgur
  • 3 yemek kaşığı salça
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 4 su bardağı sıcak su
  • Yeteri kadar tuz
Makarna için
  • 125 gr İnce çubuk makarna ( spaghetti )
  • 500 gr sıcak su
  • Yeteri kadar  tuz
Diğer malzemeler
  • 3 - 4 adet sivri biber
  • Rendelenmiş yarım soğan
  • 450 gr haşlanmış mısır
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • yarım çay kaşığı karabiber ( isteğe bağlı )
Üzeri için 
  • Süzme yoğurt yada labne peynir
  • Nar ekşisi
Süslemek için
  • Yeteri kadar marul
  • Domates gülü
  • Yeşil zeytinli biber
HAZIRLANIŞI
İşe başlamadan önce  su ısıtıcısına 4 su bardağı su döküp kaynatın.

Pilav tenceresine 3 yemek kaşığı salça 3 yemek kaşığı sıvı yağ döküp kavurun .3 su bardağı bulguru ayıklayıp yıkayın ,tencereye döküp salça ile 5 dk.kavurun.Sıcak suyu ve tuzu ekleyip karıştırın. Tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte pişirin.
Spaghetti makarnayı tencerede tel şehriye gibi kırarak sıcak su ve tuz ile pişirip süzün.
Pişen bulguru derin bir kaba döküp rendelenmiş soğanı ekleyip karıştırın.Baharatları ekleyerek tekrar karıştırıp makarnayı ilave edin.Biberleri de inecik doğrayıp karışıma ekleyin.
Islatılmış bir fincana haşlanmış mısırlardan ekleyin üzerine hazırladığımız karışımdan dökerek servis tabağına ters çevirip şekil verin.Üzerine süzme yoğurt yada labne peynir ekleyerek bolca nar ekşisi dökün...Arzuya göre süslemesini yapın... Afiyet olsun...Esen kalın.


TARİFLERİMİZİN KOPYALANIP ŞAHISA AİT OLARAK YAYINLANMASI YASAKTIR.
ANCAK SAYFAMIZDAN BEĞENİP PAYLAŞIMDA BULUNABİLİRSİNİZ...

EMEĞE SAYGI GÖSTERECEĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ..Bizi http://ascimutfakta.blogspot.com.tr/   www.facebook.com/ascimutfakta/timeline sayfamızdan takibe alıp yeni tariflerimizden haberdar olabilirsiniz..

Hoşçakalın :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder