20 Şubat 2015 Cuma

ŞEFFAF KARAMEL NASIL YAPILIR ?









MALZEMELER

  • 1 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı sıcak su
  • birkaç damla limon suyu
  • 1 paket vanilya

HAZIRLANIŞI



Öncelikle şekerin yanmaması için kalın yüzeyli bir tavaya ihtiyacımız olacak.Tavaya şekeri dökerek kısık ateşte ara sıra tavayı sağa sola eğerek sabırla şekerin erimesi bekleyeceğiz :)

Şekerin karamelize olması için şeker eriyene kadar kaşık kullanmıyoruz.Şekerin neredeyse tamamı eridiğinde tahta kaşık yardımıyla karıştırıp tavanın kenarına yapışan şekerlerin de erimesini sağlıyoruz.Çok detaylı yazıyorum şikayet istemiyorum ;)

 Şeker tamamen akışkan bir kıvama geldiğinde kaynamış sıcak su döküyoruz.Bu aşamada dikkatli olmalısınız ocağınıza şekerin sıçradığı gibi üzerinize de sıçrayabilir.
Çok fazla sıçrayıp karamelin sertleşmemesi için sıcak su kullanıyoruz.

Gelelim diğer aşamaya :) bundan sonrası size kalmış :) Sertleşip sıçrayan karameli sıcak su ile açıp reçel kıvamına gelene kadar pişiriyoruz.Bir kaç damla limon damlatıp ocağın altını kapatıyoruz.Hazırlanan karamelin buzdolabında daha da katılaşacağını unutmayın.Soğuduktan sonra veya kullanmadan önce vanilya ekleyip karıştırıyoruz.Krem Karamel , Trileçe , vb . tatlılarınızda güvenle kullanabileceğiniz katkı maddesiz  , şeffaf , organik şekerlenmeyen ;) karameliniz hazır...Haydi bana teşekkür edin :)  ...Bu tarifi keşfetmem biraz zaman aldı ...

Trileçe tarifimize de bakabilirsiniz...

Afiyet şeker olsun  ... Esen kalın.

TARİFLERİMİZİN KOPYALANIP ŞAHISA AİT OLARAK YAYINLANMASI YASAKTIR.
ANCAK SAYFAMIZDAN BEĞENİP PAYLAŞIMDA BULUNABİLİRSİNİZ...
EMEĞE SAYGI GÖSTERECEĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ...


Bizi http://ascimutfakta.blogspot.com.tr/   www.facebook.com/ascimutfakta/timeline sayfamızdan takibe alıp yeni tariflerimizden haberdar olabilirsiniz..








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder