21 Şubat 2015 Cumartesi

LALE KURABİYE

                                                      Diğer tariflerimiz için tıklayın

MALZEMELER

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 125 gr oda ısısında tereyağı
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Alabildiği kadar un
HAZIRLANŞI

Derin bir kaba oda ısısında yumuşamış tereyağı , sıvı yağ , pudra şekeri ekleyerek çırpma teli ile iyice karıştırılır.Daha sonra azar azar un ile kabartma tozu ilave ederek yoğuralım. ( yaklaşık 4- 4,5 su bardağı kadar un ) Ele yapışmayan yumuşak hamur kıvamına geldiğinde hamurdan bir parça alarak merdane ile açıp kurabiye kalıbıyla şekil verilir. ( Alternatif olarak bardak , tuzluk vs  kalıp olarak kullanabilirsiniz ) Tere yağı ile yağlanmış fırın tepsisine aralıklarla kurabiyeler dizilir.



 Önceden ısıtılmış yaklaşık 180 derece 10 -15 dk pişirilir.Piştikten sonra soğuyunca süzgeç yardımıyla pudra şekeri serpilerek servis edilir...Afiyet şifa olsun..Esen kalın

TARİFLERİMİZİN KOPYALANIP ŞAHISA AİT OLARAK YAYINLANMASI YASAKTIR.
ANCAK SAYFAMIZDAN BEĞENİP PAYLAŞIMDA BULUNABİLİRSİNİZ...
EMEĞE SAYGI GÖSTERECEĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ..

  www.facebook.com/ascimutfakta/timeline adresinden takibe almayı unutmayın : )




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder