22 Şubat 2015 Pazar

PORTAKAL VE LİMON ŞEKERLEMESİ



PORTAKAL VE LİMON ŞEKERLEMESİ


MALZEMELER

  • 2 adet limon
  • 1 adet portakal
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
HAZIRLANIŞI
Portakal kabuğu reçeli yapılır da şekerlemesi neden yapılmaz diye düşünerek bu tarife başladım  , gayet güzel sonuç aldım ve şekerlemeyi kullandım bile :) Ancak acele etmemek gerekiyor çünkü meyveyi kurutacağız.

Öncelikle işe limonu rendeleyerek başlıyoruz...Rendelediğimiz kırıntıları atmayıp küçük bir kavanoza döküp üzerine bolca şeker döküyoruz.Portakala da aynı işlemi uyguluyoruz.Keklere ve kurabiyelere harika aroma veriyor  :)





Rendelenmiş limonları halka şeklinde kesip çekirdeklerini çıkartıyoruz.Tencereye sıcak su döküp 5- 10 dakika kaynatıyoruz. ( Ekşimsi tadı çıkması için  )   Bu işlemi bir kaç kez yapabilirsiniz.


Portakal şekerlemesi için portakal kabuklarını kaynatmaya gerek görmedim tadı acımsı olmuyor.
( rendelediğimiz için )

Limonları boş bir tencereye döküp üzerine şeker ve su döküp iyice katılaşana kadar pişiriyoruz.
( dikkat edin yanmasın )




İyice katılaştığında yağlı kağıt serili tepsinin üzerine dizip kurutuyoruz.Portakalı şerit şerit kesip , tencerede arta kalan şerbete 1 su bardağı su döküp şerit portakalları içine ekleyip katılaşana kadar  pişiriyoruz.
( Dilerseniz portakalı da halka  şeklinde kesebilirsiniz )



Böylelikle tüm şerbeti kullanmış oluyoruz.İyice pişen portakal şeritlerini de tepsiye dizip kurutuyoruz....


Üzerine bol miktarda şeker serpiyoruz.Ara sıra ters çevirip tekrar şeker serpiyoruz.Şerit şekerleme 1 - 2 gün içerisinde kullanıma hazır hale geliyor  ancak , halka limon sanırım 1 hafta beklemesi gerekli ...

Pasta süslemelerinizde , tatlı , kek , kurabiye vs. kullanabilirsiniz...

Afiyet olsun ......Esen kalın.


TARİFLERİMİZİN KOPYALANIP ŞAHISA AİT OLARAK YAYINLANMASI YASAKTIR.
ANCAK SAYFAMIZDAN BEĞENİP PAYLAŞIMDA BULUNABİLİRSİNİZ...
EMEĞE SAYGI GÖSTERECEĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ..

 www.facebook.com/ascimutfakta/timeline 
sayfamızdan takibe alıp yeni tariflerimizden haberdar olabilirsiniz..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder