22 Şubat 2015 Pazar

CEVİZLİ TEREYAĞLI HARİKA ÇÖREK



CEVİZLİ TEREYAĞLI HARİKA ÇÖREK
Diğer tariflerimiz için tıklayın


MALZEMELER
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • 2 tatlı kaşığı instant maya ( toz maya )
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • Yaklaşık 6 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz
Üzeri için
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı ceviz içi
  • Yaklaşık 1 çay bardağı şeker
HAZIRLANIŞI

Derin bir kaba 5 bardak elenmiş un dökülür. Şeker ve ılık sütle karıştırılıp kabaran maya eklenir, diğer malzemelerde eklenerek yumuşak ele yapışmayan bir hamur kıvamına gelene kadar un eklenerek yoğrulur.
Hamur 6 bezeye ( parçaya) bölünür, her beze merdane ile açılarak tabak büyüklüğünde olduğunda eritilmiş tereyağı ve sıvı yağ karışımından sürülür. 2. Parça da aynı büyüklükte açılarak  üst üste yerleştirilerek tepsi büyüklüğünde yufka şeklinde açılır , fırça ile yağlanarak şeker serpilip ceviz eklenir. Rulo şeklinde sarılıp burgu şeklinde döndürülerek hamur  inceltilip tepsiye spiral şeklinde yerleştirilir.(  diğer 4 bezeye de aynı işlem uygulanarak toplam 3 adet burgu elde edilir ) Üzerine kullandığımız yağlı karışımdan sürülerek mayalanması beklenir, önceden ısıtılmış fırında ( yaklaşık 200 derecede ) üzeri kızarana kadar ( yaklaşık 20 dk ). pişirilir.
Üzerine süzgeç yardımıyla pudra şekeri serpilerek servis edilir…Mis gibi cevizli çörek sunuma hazır :)
 Afiyet olsun..Esen kalın..

Görüş ve önerileriniz için yorum bırakabilirsiniz...



TARİFLERİMİZİN KOPYALANIP ŞAHISA AİT OLARAK YAYINLANMASI YASAKTIR.
ANCAK SAYFAMIZDAN BEĞENİP PAYLAŞIMDA BULUNABİLİRSİNİZ.
EMEĞE SAYGI GÖSTERECEĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ..


sayfamızdan takibe alıp yeni tariflerimizden haberdar olabilirsiniz...

                                                                      ESEN KALIN....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder