22 Şubat 2015 Pazar

İRMİKLİ TATLI



İRMİKLİ TATLI

MALZEMELER
  • 2 su bardağı irmik
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 3 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1paket vanilya
  • Aldığı kadar un ( yaklaşık 3-4 çay bardağı )
  • 1 çay bardağı fındık ( doğranmış  )

ÜZERİ İÇİN :
  • 1 su bardağı irmik
Şerbeti için:
  • 5 su bardağı sıcak su
  • 4 su bardağı şeker

HAZIRLANIŞI

Derin bir kaba yumurta, yoğurt, sıvı yağ, (isteğe bağlı 1 limon rendesi), irmik, kabartma tozu vanilya, 3 çay bardağı un eklenerek yoğurulur.
Kıvama gelene kadar un eklenir ( şekil verilebilecek kıvama gelmeli ne çok sert ne çok yumuşak ). Yapışmayan bir kıvamda olmalı. Son olarak fındık ekleyerek tekrar yoğrulur.

Bu arada fırınımız 200 derecede ısıtılır.
Hamurdan bir parça kopararak silindir şekli verilir 
Tezgaha irmik serperek hamurun her tarafına yapışması sağlanır. Bıçak ile 2cm aralığında yatay bir şekilde kesilir Yağlanmış fırın tepsisine aralıklarla dizilir.

Isıtılmış fırında 30- 35 dk. Pişirilir.
Su ısıtıcımıza 5 su bardağı su dökerek kaynatılır. Derin cam bir kaba 4 su bardağı şeker eklenir. (Soğuk su ile de şekeri karıştırarak eritebilirsiniz lakin çok zaman alıyor )

Isıtıcımızdaki bütün su cam kabın içine dökülür eritilir. Fırından çıkarılan tepsimize kepçe yardımı ile ile hazırladığımız şerbet dökülür. İyice soğuyunca servis edilir. . Afiyet olsun :)

Not: Kaynatmadan hazırladığımız şerbetin daha yoğun kıvamda olmasını isterseniz aynı ölçüyü ocakta pişirip kaynayan şerbete bir kaç damla limon suyu damlatıp da yapabilirsiniz. Ancak şerbetin soğumuş olması gerekir.

TARİFLERİMİZİN KOPYALANIP ŞAHISA AİT OLARAK YAYINLANMASI YASAKTIR.
ANCAK SAYFAMIZDAN BEĞENİP PAYLAŞIMDA BULUNABİLİRSİNİZ...
EMEĞE SAYGI GÖSTERECEĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ..

Bizi http://ascimutfakta.blogspot.com.tr/   www.facebook.com/ascimutfakta/timeline sayfamızdan takibe alıp yeni tariflerimizden haberdar olabilirsiniz..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder