22 Şubat 2015 Pazar

KARAMELLİ PATLAMIŞ MISIR



KARAMELLİ PATLAMIŞ MISIR

MALZEMELER
  • yarım su bardağı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı ( daha az da kullanabilirsiniz )
  • yarım su bardağı cin mısırı
  • 1 çay kaşığı sıvı yağ ( patlatmak için )
  • yapışmaz tencere ve küçük tava

HAZIRLANIŞI
Öncelikle yapışmaz tavaya şeker dökülür kısık ateşte erimesi sağlanır. Yanmaması için ara sıra tavayı sağa sola eğerek erimeyen şekerle karışmasını sağlayın iyice sıvılaşsın ( rengini koyulaştırmayın aksi halde çok acı oluyor )



Bu arada Tencereye mısır ve sıvı yağ dökülür kısık ateşte kavrulur patlamaya başlayınca ocak yüksek ateşe açılır tencere hafifce ara sıra sallanır( patlamayan taneler patlamış mısırların arasında kalmasını engellemesi için) ses kesilince mısırlar pişmiş demektir ;)
( Yoğun karamelli sevmiyorsanız 1 su bardağı mısır patlatabilirsiniz)
Eriyen şekerin içine tereyağını ekleyin tahta kaşık ile karıştırıp derin bir kapta patlayan mısırların üzerine kaşık yardımıyla serpiştirin 2 kaşıkla birden karıştırın karamelin tüm mısırlara ulaşmasını sağlayın. Büyük parçaları elinizle dikkatlice bölebilirsiniz Karamelli patlamış mısırımız servise hazır. ! Afiyet olsun.

TARİFLERİMİZİN KOPYALANIP ŞAHISA AİT OLARAK YAYINLANMASI YASAKTIR.
ANCAK SAYFAMIZDAN BEĞENİP PAYLAŞIMDA BULUNABİLİRSİNİZ...
EMEĞE SAYGI GÖSTERECEĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ..

Bizi http://ascimutfakta.blogspot.com.tr/   www.facebook.com/ascimutfakta/timeline sayfamızdan takibe alıp yeni tariflerimizden haberdar olabilirsiniz..Esen kalın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder