3 Mart 2015 Salı

FIRINDA KOLAY MAKARNA ( Kremasız )



Fırında makarna yapmak için  beşamel sos kullanmanıza gerek kalmasın ...
Tarifimizi uygulamanız yeterli  ;)

MALZEMELER


  • 4 yumurta
  • 2 su bardağı ayran
  • Yarım çay bardağı sıvılaşmış tereyağı
  • Fırın makarna yada spaghetti makarna
  • 2 dilim yağlı peynir
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Birkaç tutam ince doğranmış maydanoz yaprağı
  • 300 gr rendelenmiş kaşar peyniri
  • Tuz
HAZIRLANIŞI

Makarna tarifine göre pişirilir.Piştikten sonra soğuk su dökülmez.Ayran ile yumurta iyice çırpılır.Pişen makarnaların yarısı , tereyağı ile yağlanıp unlanmış ısıya dayanıklı tepsiye dökülür.Hazırladığımız karışımın yarısı makarnaların üzerine dökülür.Tereyağının yarısı da kaşık yardımıyla serpiştirerek dökülür.Peynir çatal ile ezilir , doğranmış maydanoz ve pul biber karıştırılarak tamamı tepsideki makarnaların üzerine eklenir.



Tencerede kalan makarnaların tamamı tepsiye dökülür.Kalan sos üzerine dökülerek üzerine kaşar peyniri serpiştirilir.Tereyağının kalanı kaşık yardımıyla serpiştirilir... Fırında 200 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.


Afiyet şifa olsun...



Görüş ve önerileriniz için yorum bırakabilirsiniz...





TARİFLERİMİZİN KOPYALANIP ŞAHISA AİT OLARAK YAYINLANMASI YASAKTIR.
ANCAK SAYFAMIZDAN BEĞENİP PAYLAŞIMDA BULUNABİLİRSİNİZ.
EMEĞE SAYGI GÖSTERECEĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ..


www.facebook.com/ascimutfakta/timeline
sayfamızdan takibe alıp yeni tariflerimizden haberdar olabilirsiniz...

                                                                      ESEN KALIN....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder