4 Mart 2015 Çarşamba

KREM PASTA




Çok hafif , basit  , kolay bir pasta tarifi...


MALZEMELER


  • 1,5-2 paket pötibör bisküvi ( Yaklaşık 42 adet )
  • 2 paket Krem Şanti
  • 2 çay bardağı süt ( Şanti için )
  • 1 çay bardağı süt ( ıslatmak için )
  • 3 yemek kaşığı labne peynir
  • 2 çorba kaşığı pancar suyu (Renklendirmek için )
Jöle için

  • Yarım su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı pancar suyu
  • Yarım yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı şeker
Üzeri için

  • Renkli pasta süsü
  • Frambuaz , vişne , çilek , vs
HAZIRLANIŞI

2 paket Krem Şanti 2 çay bardağı süt  ile çırpılır.Labne peynir eklenir.Yarısı başka bir kaba aktarılır.Birinci kaba pancar suyu eklenerek karıştırılır.Biri pembe biri beyaz iki adet karışım elde ettik :)Karışımlar buzdolabında 1-2 saat bekletilir.Bisküviler sırayla servis tabağına dizilir.Fırça yardımıyla her bisküvi süt ile ıslatılır.Üzerine pembe karışımdan eklenerek sırayla üst üste dizilir.Üstteki ve yanlardaki bisküvilerde süt ile ıslatılır
.Kalan pembe karışımın hepsi pastanın üzerine dökülerek her tarafı kaplanır.

Sıra geldi en güzel kısımaa :) Süslemek için buzdolabında 1-2 saat bekletilir.
( Daha fazla bekletilirse daha iyi olur.Bundan dolayı pastanızı erkenden hazırlamanızı öneririm ;)

Aceleniz varsa pastayı dondurucuda bekletebilirsiniz.
Jöle için nişasta ,su ,şeker pişirilir.Piştikten sonra pancar suyu dökülerek karıştırılır.Bu arada jöleye dilerseniz yarım paket vanilya ekleyebilirsiniz.Ilık jöle pastanın üzerine dökülür.Tekrar buzdolabına yerleştirilir. ( üzerine kremamızı ekleyeceğimiz için sıcak yada ılık olmamalı aksi halde krema erir )

Soğuyan pastamız pasta şekeri ile süslenir.Ardından pasta şırıngasına yada krema sıkma torbasına hazırladığımız beyaz karışım olan kremamız eklenir.Pastanın etrafına şekiller verilir.



Üzerine isteğe bağlı frambuaz , vişne , çilek , çikolata parçacıkları , ceviz , fındık vs ne dileseniz ekleyebilirsiniz...Hafif, patik, kolay pastamız hazır :)

Afiyet şifa olsun




Görüş ve önerileriniz için yorum bırakabilirsiniz...



TARİFLERİMİZİN KOPYALANIP ŞAHISA AİT OLARAK YAYINLANMASI YASAKTIR.
ANCAK SAYFAMIZDAN BEĞENİP PAYLAŞIMDA BULUNABİLİRSİNİZ.
EMEĞE SAYGI GÖSTERECEĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ..


www.facebook.com/ascimutfakta/timeline
sayfamızdan takibe alıp yeni tariflerimizden haberdar olabilirsiniz...

                                                                      ESEN KALIN....



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder