22 Şubat 2015 Pazar

MISIR GEVREKLİ KURABİYE


MISIR GEVREKLİ KURABİYE



Diğer tariflerimiz için tıklayın
MALZEMELER
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 yumurta
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağı 
  • 1 limon veya portakal rendesi
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • Yaklaşık 2,5 -3 su bardağı un
ÜZERİ İÇİN
  • 1 su bardağı mısır gevreği ( ufalanmış )
  • yarım su bardağı damla çikolata
Derin bir kapta un ve karbonat hariç malzemelerin hepsi iyice karıştırılır.

Un azar azar ilave edilerek yumuşak bir hamur hazırlanır.
Merdane ile açılarak bardak ya da kalıp ile şekillendirilir,
önce çırpılmış yumurta beyazına sonra gevrekli karışıma bandırıp yağlı tepsiye dizilir. 180-200 derecede yaklaşık 15 dk. Pişirilir. . Afiyet olsun. :)

TARİFLERİMİZİN KOPYALANIP ŞAHISA AİT OLARAK YAYINLANMASI YASAKTIR.
ANCAK SAYFAMIZDAN BEĞENİP PAYLAŞIMDA BULUNABİLİRSİNİZ...
EMEĞE SAYGI GÖSTERECEĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ..

 sayfamızdan takibe alıp yeni tariflerimizden haberdar olabilirsiniz..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder