Diğer tariflerimiz için tıklayın
MALZEMELER
- Yarım çay bardağı ayran ( tuzsuz)
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı sıcak su
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 2 tatlı kaşığı instant maya ( toz maya )
- 1 tatlı kaşığı tuz ( silme )
- 1 yumurta
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- Yaklaşık 6,5 çay bardağı un
İç Malzemesi
- 2 orta boy patates püresi , veya peynir , kaşar vs.
Üzeri için
- 1 çay bardağı pekmezli su
- Yaklaşık 2 su bardağı susam
HAZIRLANIŞI
Derin bir kaba şeker ile maya dökülür, sıcak su ile ayran karıştırılarak ılıtılır ve şekerli mayanın üzerine dökülür.
Maya köpürdükten sonra bütün malzemeler ilave edilerek hamur yoğrulur. Hamurdan parçalar kopararak 20 adet beze elde edilir.Her bir beze misket şeklinde bekletilir.Tüm bezeler şekillendikten sonra sırayla ilk önce şekillendirdiğimizden başlayarak elimiz ile açıp iç malzemesi eklenerek resimde gördüğünüz gibi kapatır. Önce pekmezli suya sonra susama bulanır.Yağlı tepsiye dizilir.
Afiyet şifa olsun..
NOT : Tarifteki ölçüden 20 adet poğaça çıkmaktadır.
TARİFLERİMİZİN KOPYALANIP ŞAHISA AİT OLARAK YAYINLANMASI YASAKTIR.
ANCAK SAYFAMIZDAN BEĞENİP PAYLAŞIMDA BULUNABİLİRSİNİZ.
EMEĞE SAYGI GÖSTERECEĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ..
Bizi www.ascimutfakta.com
sayfamızdan takibe alıp yeni tariflerimizden haberdar olabilirsiniz...
ESEN KALIN....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder