22 Şubat 2015 Pazar

TORPİL KURABİYE ( Külah kurabiye )




MALZEMELER

  • Yaklaşık 3,5 su bardağı un
  • 125 gr tereyağı
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri ( tepeleme )
  • 2 çay kaşığı kabartma tozu
Muhallebi için
  • 3 su bardağı süt
  • 2,5 yemek kaşığı un
  • 1,5 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yumurta sarısı
  • 6 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı tereyağı 
  • 2 çay kaşığı vanilya
HAZIRLANIŞI

  1.  Öncelikle külahları hazırlayın. 1 adet A4 kağıdını ( bildiğimiz sınav kağıdı )  kare olacak şekilde ikiye katlayın.
  2.  Fazlalık kağıdı çıkartın.
  3.  Köşelerini birleştirin.Şimdi 1 adet üçgenimiz var.
  4. Bir tarafı ortaya doğru yuvarlayın külah şekli olup kenarından birleşen minik bir üçgen göreceğiz.Minik üçgenin bir yarısını külahın içine, diğer yarısını külahın dışına kıvırın böylece külahımız açılmayacaktır. Aaa oldu walla dediğinizi duyar gibiyim ;) Külah kısmı çok zevklidir :D Fırın tepsinize sığacak kadar külah hazırlayın...
  5.  ( bu külahları fırça yardımıyla sıvı yağ ile yağlayacağız ki kurabiyeler yapışmasın )
  6. Gelelim muhallebiyi hazırlamaya :)

  1. Yağ ve vanilya haricindeki bütün malzemeleri tencereye alıp iyice çırpın ve çırpma teli ile karıştırarak pişirin. ( topaklanma olmaması için çırpma teli kullanıyoruz )
  2. En son yağ ve vanilyayı ekleyip 3-4 dk çırpın.Eğer kıvamı size sert gelirse biraz süt ilavesiyle açın.Tencerenin kapağını kapayın veya streçleyin. ( kabuk tutmaması için )
  3. Şimdi hamuru hazırlamaya başlayalım.
  4. Unu ve soğuk tereyağını robottan geçirin. ( Robot yoksa yumuşamış tereyağı ( oda ısısında bekletilmiş ) kullanın ve elinizle yoğurun ) Kalan malzemeleri de ekleyip yumuşak bir hamur elde edin.
  5. Torpil aşaması :
  6. Hamuru ikiye bölün.Önce bir parçasını daha sonra diğer parçasını hafif unlayarak, merdaneyle yarım cm kalınlığında açın.
  7. Kenarlarını kesip dikdörtgen şekli verin.Bir parmak kalınlığında şeritler kesin.
  8. Hazırladığımız yağlı külahın ucundan başlayıp şeritleri külahın yarısına kadar dolayın.
  9.  ( şeritlerin yarısı üst üste gelmeli yoksa piştikten sonra şeritler açılır )
  10. Külahları yağlanmamış bir tepsiye dizin.
  11. Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında kurabiyeler hafif pembeleşinceye kadar pişirin.
  12. Fırından çıkan kurabiyeleri ılıkken külahtan çıkarın. ( çok kolay çıktığını göreceksiniz )
( dilerseniz kremasını yarım ölçü kullanarak bir kısmını resimde gördüğünüz gibi dondurucuda saklayarak dilediğiniz zaman çıkarıp kullanabilirsiniz. )

  1. Muhallebiyi sıkma pompası veya şırıngasına koyun. ( sıkma aparatınız yoksa kalın bir poşete_buzdolabı poşeti olmamalı _bıçakla çizik atıp kullanabilirsiniz. )
  2. Külahların içine sıkarak doldurun.

  1. Külahların üstünü isteğe göre hindistan cevizi , fıstık , çikolata , kakao vs bulayın.Üzerine bolca pudra şekeri serperek sevis yapın.Afiyet şifa olsun...Esen kalın

TARİFLERİMİZİN KOPYALANIP ŞAHISA AİT OLARAK YAYINLANMASI YASAKTIR.
ANCAK SAYFAMIZDAN BEĞENİP PAYLAŞIMDA BULUNABİLİRSİNİZ...
EMEĞE SAYGI GÖSTERECEĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ..


Bizi http://ascimutfakta.blogspot.com.tr/   www.facebook.com/ascimutfakta/timeline sayfamızdan takibe alıp yeni tariflerimizden haberdar olabilirsiniz..






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder