28 Şubat 2015 Cumartesi

MOR LAHANA SALATASI



MALZEMELER


  • 1 adet küçük boy mor lahana
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı su
  • Yeteri kadar tuz
  • 3-4 diş sarımsak ( isteğe bağlı )
  • 2 su bardağı yoğurt
  • süslemek için maydanoz veya dereotu
HAZIRLANIŞI

Lahana yıkanıp ikiye bölünür.İnce ince doğranır.


Tencereye alınıp 1 çay bardağı su , sıvı yağ ve tuz ile pişirilir.İyice yumuşayıp piştikten sonra soğuması beklenir. Yoğurt , sarımsak eklenerek karıştırılır.Maydanoz veya dereotu ile süslenir, soğuk olarak servis edilir.

ALTERNATİF :
1) Dilerseniz rondodan geçirip püre haline de getirebilirsiniz...
2 ) Haşlanmış mısır da ilave edebilirsiniz....Afiyet olsun..






TARİFLERİMİZİN KOPYALANIP ŞAHISA AİT OLARAK YAYINLANMASI YASAKTIR.
ANCAK SAYFAMIZDAN BEĞENİP PAYLAŞIMDA BULUNABİLİRSİNİZ.
EMEĞE SAYGI GÖSTERECEĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ..


www.facebook.com/ascimutfakta/timeline
sayfamızdan takibe alıp yeni tariflerimizden haberdar olabilirsiniz...

                                                                      ESEN KALIN....






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder