MALZEMELER
- 1 adet küçük boy mor lahana
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay bardağı su
- Yeteri kadar tuz
- 3-4 diş sarımsak ( isteğe bağlı )
- 2 su bardağı yoğurt
- süslemek için maydanoz veya dereotu
HAZIRLANIŞI
Lahana yıkanıp ikiye bölünür.İnce ince doğranır.
Tencereye alınıp 1 çay bardağı su , sıvı yağ ve tuz ile pişirilir.İyice yumuşayıp piştikten sonra soğuması beklenir. Yoğurt , sarımsak eklenerek karıştırılır.Maydanoz veya dereotu ile süslenir, soğuk olarak servis edilir.
ALTERNATİF :
1) Dilerseniz rondodan geçirip püre haline de getirebilirsiniz...
2 ) Haşlanmış mısır da ilave edebilirsiniz....Afiyet olsun..
TARİFLERİMİZİN KOPYALANIP ŞAHISA AİT OLARAK YAYINLANMASI YASAKTIR.
ANCAK SAYFAMIZDAN BEĞENİP PAYLAŞIMDA BULUNABİLİRSİNİZ.
EMEĞE SAYGI GÖSTERECEĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ..
www.facebook.com/ascimutfakta/timeline
sayfamızdan takibe alıp yeni tariflerimizden haberdar olabilirsiniz...
ESEN KALIN....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder