18 Mart 2015 Çarşamba

RENKLİ PATATES SALATASI




MALZEMELER
  • 3 orta boy patates
  • 1 su bardağı ince rendelenmiş mor lahana ve turp
  • Yarım su bardağı ince rendelenmiş havuç
  • Yarım su bardağı ince doğranmış roka ve maydanoz
  • 1 adet ince doğranmış taze soğan
  • Pul biber  ( 1 çay kaşığı )
  • Kuru nane (1 tatlı kaşığı )
  • İsteğe bağlı yaş nane
  • 1 limon suyu
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
HAZIRLANIŞI

Patatesler ince küpler halinde doğranıp 1 tatlı kaşığı tuzlu suda pişirilir.
 ( tuzunu patatesin büyüklüğüne göre ilave etmenizi öneririm ) Piştikten sonra soğutulur.Diğer malzemeler ince doğrandıktan sonra derin bir kapta karıştırılır.Soğuyan patateslere pul biber ve kuru nane eklenerek nazikçe karıştırılır.Salataya eklenir.Tuz, limon , sıvı yağ ilave edilerek servis edilir...
Afiyet şifa olsun...



Görüş ve önerileriniz için yorum bırakabilirsiniz...



TARİFLERİMİZİN KOPYALANIP ŞAHISA AİT OLARAK YAYINLANMASI YASAKTIR.
ANCAK SAYFAMIZDAN BEĞENİP PAYLAŞIMDA BULUNABİLİRSİNİZ.
EMEĞE SAYGI GÖSTERECEĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ..


www.facebook.com/ascimutfakta/timeline
sayfamızdan takibe alıp yeni tariflerimizden haberdar olabilirsiniz...

                                                                      ESEN KALIN....


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder