3 Mart 2015 Salı

TAVA BÖREĞİ




Diğer tariflerimiz için tıklayın

Yine sizlere pratik bir tarif yazıyoruz...


MALZEMELER


  • 3 adet yufka
  • 1 su bardağı ayran
  • 1 yumurta
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Peynir , patates , kıyma vs.
  • Tuz
HAZIRLANIŞI

Derin bir kapta ayran, yumurta, sıvı yağ çırpılır.Yufkaların her biri ikiye bölünür. 6 adet parça elde edilir.6 parçanın her biri tekrar ikiye bölünür ancak bir tarafı daha büyük olarak bölünür.Büyük olan parça zemine küçük olan parça yumurtalı karışıma bulanarak yufkanın içine eklenir. Çatal yardımıyla peynir ezilir.Yumurtalı yufkanın üzerine eklenir.Zemine serdiğimiz yufka kenarlarından katlanarak zarf şekli verilir.Katlarken kuru olan yufkaların yapışması için yumurtalı karışımdan sürülür.

Yapışmaz tava ısıtılır. Yağ eklemeden börek dikkatlice yerleştirilir.Kısık ateşte kızarınca diğer taraf pişirilir.Piştikten sonra
 ( dilerseniz tereyağı sürebilirsiniz ) üçgen kesilerek sıcak olarak servis edilir.



Afiyet olsun...



TARİFLERİMİZİN KOPYALANIP ŞAHISA AİT OLARAK YAYINLANMASI YASAKTIR.
ANCAK SAYFAMIZDAN BEĞENİP PAYLAŞIMDA BULUNABİLİRSİNİZ.
EMEĞE SAYGI GÖSTERECEĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ..


sayfamızdan takibe alıp yeni tariflerimizden haberdar olabilirsiniz...

                                                                      ESEN KALIN....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder