27 Mayıs 2015 Çarşamba

HARİRE TATLISI ( Mardin )


Diğer tariflerimiz için tıklayın



MALZEMELER

  • 1 su bardağı üzüm pekmezi
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 5 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tarçın
Üzeri için
  • Ceviz içi, Hindistan cevizi vs..
HAZIRLANIŞI
 Tarçın hariç tüm malzemeler tencereye ilave edilip orta hararetli ısıda çırpma teli ile karıştırarak pişirilir.Ya da piştikten sonra mikserle çırpılır.Puding gibi kıvam aldığında ocağın altı kapatılır ve tarçın ekleyerek karıştırılır.Kaselere dökülür ,soğuyunca servis edilir.
Üzeri dilediğiniz şekilde süslenir...

ALTERNATİF : 1 paket pötibör bisküvi ya da yulaflı bisküvi mutfak robotuna eklenerek toz haline getirilir.Kaselere eklenir.

Afiyet şifa olsun...

Bir sonraki tarifte görüşmek üzere hoşçakalın :)


Görüş ve önerileriniz için yorum bırakabilirsiniz...

TARİFLERİMİZİN KOPYALANIP ŞAHISA AİT OLARAK YAYINLANMASI YASAKTIR.
ANCAK SAYFAMIZDAN BEĞENİP PAYLAŞIMDA BULUNABİLİRSİNİZ.
EMEĞE SAYGI GÖSTERECEĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ..


sayfamızdan takibe alıp yeni tariflerimizden haberdar olabilirsiniz...
ESEN KALIN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder