23 Şubat 2015 Pazartesi

BEŞİ BİR KURABİYE



Diğer tariflerimiz için tıklayın


MALZEMELER

  • 2,5 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı mahlep ( silme )
  • Yarım çay kaşığı tarçın + 1 tatlı kaşığı şeker
  • 3 tatlı kaşığı Hindistan cevizi + 1 tatlı kaşığı şeker
  • 2 tatlı kaşığı susam + çay kaşığı ucu ile tuz
  • 5 adet siyah + bir miktar yeşil zeytin + çay kaşığının ucu ile daha az tuz
  • 1 çay kaşığı pulbiber + yarım çay kaşığı karabiber + 1 çay kaşığı kimyon + 1 çay kaşığı nane
HAZIRLANIŞI

Vaktimiz çok az ve bir hamurdan birkaç çeşit hazırlayıp ikram etmeyi planlıyoruz.
İlerleyen zamanlarda daha çabuk hazırlanan tarifleri sizlerle paylaşacağım inşallah..
Şimdi aşama aşama yazacağım.

1 - Öncelikle derin bir yoğurma kabına ihtiyacımız var.Kabın içine yoğurt , sıvı yağ , yumurta ekleyip hepsini karıştırıyoruz. ( ister çırpma teli ile ister mixerle )



2- Un ile kabartma tozu ve mahlep ekliyoruz. ( dilerseniz mahlepsizde yapabilirsiniz )

3- Yaklaşık 2,5 bardak unu azar azar yoğurarak ekliyoruz.
 ( Un kalitesine göre ölçü değişebilir, ben Helal sertifikalı un kullanıyorum )



4- Hazırlanıp kıvam alan hamuru 5 eşit parçaya bölüyoruz.



5- Her parçayı dilediğimiz gibi baharatlayacağız.Birinci parçaya tarçın ile şeker ekleyip yoğuruyoruz.


6 - İkinci parçayı Hindistan cevizi ile şeker ekleyip yoğuruyoruz.


7- Üçüncü parçayı Susam ile çok az tuz ekleyip yoğuruyoruz. 
( resimdeki 1 çay kaşığı biraz fazla oldu tuzlu oldu daha az ekleyin tarifte belirttiğim gibi )



8- Dördüncü parçayı Siyah zeytin ile tuz ekleyip yoğuruyoruz.
Zeytin hamuru ıslattığından dolayı bir tatlı kaşığı ( silme ) kadar biraz un serpiyoruz.
 (Ben en çok zeytinlisini beğendim )


9- Beşinci son parçayı pul biber,  kara biber , kimyon
 ( dilerseniz kekik de ekleyebilirsiniz )





10- Hamurlarımıza dilediğimiz şekli verelim.



11- Tarçınlı hamuru silindir şeklinde yuvarlayıp bıçak yardımıyla dilimleyip keselim.
12- Hindistan cevizli hamur kayseri mantısının tersi görünümünde minicik misketler yapıp elimizle şekil verip üzerini düzleyelim.
13- Susamlı hamuru misket şeklinde yuvarlayıp yassılaştırdıktan sonra aparat ile simit görünümü verelim.
14- Zeytinli hamuru silindir şeklinde yuvarlayıp uzunca düzleyip ikiye keselim.İçine bütün çekirdeksiz zeytini ekleyip yuvarlayarak birleştiği yerden keselim.
15- Baharatlı son hamuru yine silindir şekli vererek yılan gibi büzelim.
16- Dilerseniz değişik şekiller verebileceğiniz gibi değişik baharatlarla bir hamurdan 5 çeşit hazırlayarak farklı sunumlar gerçekleştirebilirsiniz.



17- Tereyağı ile yağlanmış tepsiye dizerek yaklaşık 180 derecede üzeri pembeleşinceye kadar pişirin.


NOT : Hamuru hazırlarken hiç tuz yada şeker eklemiyoruz.Hazırladığımız parçalara ekliyoruz.Dilerseniz üzerine yumurta sarısı sürebilirsiniz.Ben gerek görmediğim için tercih etmedim.

AFİYET ŞİFA OLSUN...Bir sonraki tarifte görüşmek üzere....





TARİFLERİMİZİN KOPYALANIP ŞAHISA AİT OLARAK YAYINLANMASI YASAKTIR.
ANCAK SAYFAMIZDAN BEĞENİP PAYLAŞIMDA BULUNABİLİRSİNİZ.
EMEĞE SAYGI GÖSTERECEĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ..


sayfamızdan takibe alıp yeni tariflerimizden haberdar olabilirsiniz...

                                                                      ESEN KALIN....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder