24 Şubat 2015 Salı

PORTAKALLI VANİLYALI ÇÖREK




Diğer tariflerimiz için tıklayın

MALZEMELER


  • 3,5 su bardağı un
  • 2 yumurta ( 1 yumurta sarısı üzeri için )
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • Yarım su bardağı ayran
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1paket vanilya
Üzeri için
  • 1 portakal rendesi
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket vanilya
  • Bir miktar Hindistan cevizi
  • Bir miktar ceviz ( isteğe bağlı )
HAZIRLANIŞI


Derin bir kapta yumurta , şeker , ayran , sıvı yağ , vanilya çırpılır.




Azar azar un ekleyerek çırpmaya devam edilir.Çırpılmayacak kıvama geldiğinde yoğrulur.Dilerseniz rendelenmiş portakal kabuğunu hamuruna katabilirsiniz.


Tezgaha hafif un serperek merdane ile hamuru açılır ve şekilde görüldüğü gibi bıçak yardımıyla kesilir...


 Kesilen parçalar ayrı ayrı merdane ile açılır ve ikiye bölünür.


 Portakal ile şeker bir tavada eritilir ve vanilya eklenir.


Hazırladığımız portakal karışımını hamurun üzerine istediğiniz aroma kıvamı ölçüsüne göre çay kaşığı yardımıyla ekleyin.İstediğiniz miktarda ceviz , fındık , badem , yada sade olarak da yapabilirsiniz.Ben cevizli tercih ettim.


 Rulo şeklinde sarılarak üzerine yumurta sarısı sürerek Hindistan cevizi ile süsleyin...


 Önceden ısıtılmış yaklaşık 180- 200 derece fırında 15 - 20 dk. pişirin. Portakal ve vanilyanın o harika aroma tadını  çöreğinizde yakalayın...

Tarifi hazırlarken pek ümitli değildim ama mayalı poğaça tadında şekerli harika bir tat olduğunu söyleyebilirim....Denemenizi tavsiye ederim ...
Afiyet şifa olsun... Bir sonraki tarifte görüşmek üzere hoşçakalın...

NOT : Tarifteki ölçüden yaklaşık 20 adet çıkmaktadır.



TARİFLERİMİZİN KOPYALANIP ŞAHISA AİT OLARAK YAYINLANMASI YASAKTIR.
ANCAK SAYFAMIZDAN BEĞENİP PAYLAŞIMDA BULUNABİLİRSİNİZ.
EMEĞE SAYGI GÖSTERECEĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ..


sayfamızdan takibe alıp yeni tariflerimizden haberdar olabilirsiniz...

                                                                      ESEN KALIN....




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder