25 Şubat 2015 Çarşamba

İRMİK LOKUMU





MALZEMELER


  • 9 yemek kaşığı irmik
  • 8 yemek kaşığı şeker
  • 2,5 su bardağı süt
  • 1 paket krem şanti
  • 1 vanilya
  • 27- 30 adet fındık veya badem ( isteğe bağlı )
  • 2 su bardağı Hindistan cevizi veya  Antep fıstığı
HAZIRLANIŞI

İrmik , süt , şeker tencerede pişirilir.Soğutulur.
Krem şanti ile vanilya ilave edilerek yoğrulur.
Misket şeklinde şekil verilerek servis tabağına dizilir.
Son olarak üzerine isteğe bağlı fındık , badem vs.. eklenerek sunum yapılır..

 Not : 
Tarifteki ölçüden 27 - 30 adet çıkmaktadır.
Kıvamı ele yapışırsa ıslak el ile şekil vermeyi deneyin..

Afiyet şifa olsun..



TARİFLERİMİZİN KOPYALANIP ŞAHISA AİT OLARAK YAYINLANMASI YASAKTIR.
ANCAK SAYFAMIZDAN BEĞENİP PAYLAŞIMDA BULUNABİLİRSİNİZ.
EMEĞE SAYGI GÖSTERECEĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ..


www.facebook.com/ascimutfakta/timeline
sayfamızdan takibe alıp yeni tariflerimizden haberdar olabilirsiniz...

                                                                      ESEN KALIN....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder