22 Şubat 2015 Pazar

BONİBONLU PASTA


Bonibonlu pasta

MALZEMELER

  • 1litre süt
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 kutu pasta kreması 
  • 10 kutu bonibon
  • 4 paket dido çikolata (4 lü)
  • 1 su bardağı çikolata parçacıkları
  • 1 su bardağı ceviz kırığı
Keki için:
  • 5 yumurta
  • 2.5 çay bardağı şeker ( 230 gr )
  • 3 çay bardağı un ( 165 gr )
  • 1 çay kaşığı ucu ile tuz
  • 2 yemek kaşığı sıcak su
  • 1 paket kabartma tozu
HAZIRLANIŞI
Derin bir kaba yumurta sarılarını diğer bir kaba yumurta beyazlarını ekleyelim.Yumurta sarılarını şeker ile yumurta beyazlarını tuz ile çırpalım.2 yemek kaşığı sıcak suyu yumurta sarılarının üzerine döküp şekerin erimesini kolaylaştıralım.Rengi açılana kadar çırpmaya devam edelim.Un ve kabartma tozunu süzgeçle  bir kaba eleyelim.Yumurta sarıları ve bayazlarını una karıştırıp 1-2 dk. çırpalım.Yağlanıp unlanmış fırın tepsisine dökelim. ( ben 22 cm ebatında kelepçe kalıp kullandım ).Tepsimizi ( soğuk ) fırına yerleştirip 200 derecede kabarmaya başlayana kadar pişirelim.Kabarmaya başlayınca 150 derecede pişirmeye devam edelim. (Yaklaşık 45-50 dk. da pişiyor ) .Kürdanla pişip pişmediğini kontrol edelim pişince pasta kekimizi ters çevirip soğumasını bekleyelim.


Pasta kekimizi ikiye ya da üçe bölüyoruz. 2 yemek kaşığı şekeri bir su bardağı süte karıştırıp pasta kekimizi ıslatıyoruz. Pasta  kremasını tarifine göre hazırlıyoruz.Kestiğimiz parçaların üzerine bölüştürerek yayıyoruz üzerine fındık çikolata damlası serpiştirip diğer parçayı üzerine kapatıp kalan krema ile pastamızı sıvıyoruz. Sıra en zevkli kısmına geldi .Didoları teker teker ayırıyoruz .Pastanın etrafına yapıştırıyoruz.Üzerine bolca bonibonları döküyoruz.Bol şekerli ve lezzetli  pastamızı 1-2 saat buzdolabında beklettikten sonra ikram için hazııır :) Afiyet olsun..

TARİFLERİMİZİN KOPYALANIP ŞAHISA AİT OLARAK YAYINLANMASI YASAKTIR.
ANCAK SAYFAMIZDAN BEĞENİP PAYLAŞIMDA BULUNABİLİRSİNİZ...
EMEĞE SAYGI GÖSTERECEĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ..

  www.facebook.com/ascimutfakta/timeline
 sayfamızdan takibe alıp yeni tariflerimizden haberdar olabilirsiniz..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder