22 Şubat 2015 Pazar

RUS MANTISI ( Pelmeni )



MALZEMELER :

  • 5,5 su bardağı un
  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 çay kaşığı tuz

İÇ MALZEMESİ:
  • 350 gr kıyma
  • 2 orta boy rendelenmiş soğan
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • yarım çay kaşığı tuz

ÜZERİ İÇİN :
  • 500gr. yoğurt
  • 4-5 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber

HAZIRLANIŞI:
Derin bir kaba süzgeçle elenmiş un dökülür ortasını havuz şeklinde açıp ılık suyumuzu dökelim ( verdiğim ölçü tam geliyor fakat kullandığınız una göre farklılıklar olabilir )tuz ekleyip yoğuralım. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur hazırlayalım ( hamuru daha kolay açmamıza yardımcı olacaktır )Hazırladığımız hamuru resimde gördüğünüz gibi 8 bezeye ayıralım

Her bir parçayı unlayalım teker teker açmaya başlayalım. ( oklava ile ) börek açar gibi çok büyük ebatta olmayıp bizi yormadan kolaylıkla yapabileceğimiz çok ince olmayan bir yufka açalım. ( her oklavaya sarıp açtığımızda un serpelim bu işlem yufkanın birbirine yapışmasını engelleyecektir ) çay bardağı ile hamuru zedelemeden dairesel şekiller çıkaralım


Çiğ kıyma rendelenmiş soğan karabiber tuz ile yoğurup hazırladığımız harcdan ceviz büyüklüğünde koparıp şekillerin kenarına ekleyelim ( farklı bi deneme oluşturmak adına pişmiş kıyma tercih edebilirsiniz -resimde gördüğünüz gibi- ya da dondurucuda olan kıymanızın çözülmesini beklemek için zamanınız kısıtlıysa böyle bir deneme oluşturabilirsiniz tadı farklı oluyor )


Harcı ekledikten sonra hamuru ikiye katlayalım harcımızın dökülmemesi için kenar kısımlarının yapıştığından emin olalım

Yapışan kısımları yukarıya doğru çevirip hamurun köşelerini birleştirelim. Unlanmış tepsiye dizelim üzerine de un serpelim birbirine yapışmasın

                                            

Böylelikle tüm bezeleri ( parçaları ) oklava ile açıp mantıları hazırlayalım ( yaklaşık 5 kişilik ). Hazırladığımız mantıları 1 yemek kaşığı tuz eklenmiş, iyice kaynamış su dolu tencereye teker teker ekleyip pişirelim ( Yaklaşık 15 dakika )Pişirdiğimiz mantıları kevgirle süzüp sevis tabağına alalım üzerine sarımsaklı yoğut, salçalı sos ( tereyağı, biber salçası )pul biber ekleyelim. İsteğe bağlı maydanoz ya da dereotu ile süsleyelim.El ile açılan en kolay mantıdır ... Afiyet olsun esen kalın. . .

TARİFLERİMİZİN KOPYALANIP ŞAHISA AİT OLARAK YAYINLANMASI YASAKTIR.
ANCAK SAYFAMIZDAN BEĞENİP PAYLAŞIMDA BULUNABİLİRSİNİZ...
EMEĞE SAYGI GÖSTERECEĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ..

  www.facebook.com/ascimutfakta/timeline 
sayfamızdan takibe alıp yeni tariflerimizden haberdar olabilirsiniz..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder