22 Şubat 2015 Pazar

HARİKA TIRTIL


HARİKA TIRTIL

MALZEMELER
  • Tırtıl kurabiye kalıbı
  • 125 gr oda ısısında tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 çay bardağı şeker
  • 2 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Dolgu malzemesi:
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • Yarım çay bardağı su
  • 1 yemek kaşığı un
Renkli dolgu malzemesi:
  • 2 rendelenmiş havuç
  • Yarım çay bardağı şeker
  • 5-6 damla limon
HAZIRLANIŞI
Oda ısısında yumuşamış tereyağı, sıvı yağ, şeker, yumurta, vanilya iyice karıştırılır daha sonra unu azar azar ilave ederken kabartma tozu eklenerek yoğurulur. Yumuşak ve elde yapışmayacak bir kıvama gelene kadar un eklemeye devam edilir. (Yaklaşık 4-4, 5 bardak kadar.) Kıvama gelmiş hamurun tırtıl kalıbından kolaylıkla çıkmış olması gerekli aksi takdirde çok yorucu oluyor. Minik daireler elde etmek için dairesel kalıba ihtiyacımız olacak, ben tuzluk kapağı kullandım. Tırtıl kalıbından çıkan şekli daire şeklinde hamurumuzun etrafında çeviriyoruz şeklimiz hazır. Yağlı kağıt kullanmadım tereyağı kokusunun kurabiyelere sinmesini istedim, dilerseniz kullanabilirsiniz. Fırın tepsisini tereyağıyla yağlanır kurabiyeler aralıklarla dizilir. 180 derecede ısıtılmış fırında 10-15 dakika üzeri pembeleşmeden pişirilir. Piştikten sonra 5 dakika soğuması beklenir.
HARİKA TIRTIL
Dolgu için: kakao, şeker ve su 5 dakika teflon tavada tahta kaşık yardımıyla karıştırarak pişirilir. Ardından un elenerek eklenir macun kıvamına gelene dek pişirilir. Soğumuş kurabiyelerin üzerindeki boşluklar tatlı kaşığı yardımıyla doldurulur.
Renkli dolgu için: rendelenmiş havuçlar ezilir, suyu çıkarılır, şeker ile pişirilir. Macun kıvamına geldiğinde limon damlatılır, ocaktan alınır. Kurabiyeleri renklendirmek için hazır. Bol renkli kurabiyeler. Afiyet olsun :)

TARİFLERİMİZİN KOPYALANIP ŞAHISA AİT OLARAK YAYINLANMASI YASAKTIR.
ANCAK SAYFAMIZDAN BEĞENİP PAYLAŞIMDA BULUNABİLİRSİNİZ...
EMEĞE SAYGI GÖSTERECEĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ..

 www.facebook.com/ascimutfakta/timeline
 sayfamızdan takibe alıp yeni tariflerimizden haberdar olabilirsiniz..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder