22 Şubat 2015 Pazar

MAKİNEDE EKMEK YAPIMI ( Arçelik )


EKMEK YAPIMI ( Makinede )

 ( ARÇELİK K2715 )

Yeni ekmek yapma makinesi aldınız ...Bir türlü istediğiniz sonuca ulaşamadınız :(
Bu çok doğal çünkü ilk denemede kıvamını tutturmak oldukça güç..
Her ne  kadar makinenin ölçü kabı ve kullanma kılavuzu olsa da ekmek bir türlü olmaz :(
Hatta makinenin bozuk  ya da geri iade edilmesini düşünenler bile olur ;)
Makinede ekmeğin iyi kabarması için  suyun sıcaklığı farketmiyor ancak ; Helal Sertifikalı un kullanılıyor ;)
Hazır ekmeklere katılan sistein maddesinden dolayı ekmeği kendi evinizde yapmanızı tavsiye ederim..
Malzeme ekleme aşamalarını adım adım resimleyip yazdım umarım faydalı olur..Ekmekler ziyan olmaz...

Diğer tariflerimiz için tıklayın

MALZEMELER
  • 1 su bardağı su
  • 3 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı instant maya ( tepeleme )
  • 1 tatlı kaşığı şeker ( tepeleme )
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
HAZIRLANIŞI
Makinenizin çift haznesinin birincisine öncelikle 1 su bardağı su dökülür. ( suyun oda ısısında olması yeterli )

Sırasıyla 1 su bardağı un , tuz , 2 su bardağı un dökerek havuz biçiminde açılır , maya dökülür , üzerine şeker ilave edilir. ( Özellikle toz maya olmalı ve buzdolabında muhafaza edilmeli )


İkinci hazneye de aynı ölçü uygulanır...Makine standart ayar olan 1. programa kurulur.
Hamur yoğrulduktan sonra şekil alınca sıvı yağ dökülür...Makinenin sinyalinde keten tohumu , haşhaş , ceviz vs.. ekleyerek ekmeğinizin lezzetini arttırabilirsiniz..


İşlem bu kadar :) Afiyet şifa olsun...Esen kalın.

Görüş ve önerileriniz için yorum bırakabilirsiniz...



TARİFLERİMİZİN KOPYALANIP ŞAHISA AİT OLARAK YAYINLANMASI YASAKTIR.
ANCAK SAYFAMIZDAN BEĞENİP PAYLAŞIMDA BULUNABİLİRSİNİZ.
EMEĞE SAYGI GÖSTERECEĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ..


sayfamızdan takibe alıp yeni tariflerimizden haberdar olabilirsiniz...

                                                                      ESEN KALIN....








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder