13 Şubat 2015 Cuma

HAŞHAŞLI ÇABUK POĞAÇA

                   


Diğer tariflerimiz için tıklayın

MALZEMELER
  • 1 su bardağı haşhaş
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 paket instant ya da yaş maya
  • Aldığı kadar un

HAZIRLANIŞI

Bir kapta maya ve şeker karıştırılarak ılık su döküp eritilir.




Sıvı yağ, tuz, ve azar azar yumuşak ele yapışmayan bir kıvama gelene kadar un eklenir. Mayalanması beklenmeden haşhaşa bulanıp yağlanmış tepsiye dizip mayalanması beklenir.

Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 10-15 dakika pişirilir.


 Şimdiden afiyet olsun. . Esen kalın.




TARİFLERİMİZ'İN KOPYALANIP ŞAHISA AİT OLARAK YAYINLANMASI YASAKTIR.
ANCAK SAYFAMIZDAN BEĞENİP PAYLAŞIMDA BULUNABİLİRSİNİZ...
EMEĞE SAYGI GÖSTERECEĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ..


                                    Bizi www.ascimutfakta.com
                            www.facebook.com/ascimutfakta/timeline
                  sayfamızdan takibe alıp yeni tariflerimizden haberdar olabilirsiniz..




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder