13 Şubat 2015 Cuma

KESME MANTI

                                              KESME MANTI





Diğer tariflerimiz için tıklayın


MALZEMELER
  • 5, 5 su bardağı un
  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 çay kaşığı tuz

İÇ MALZEMESİ
  • 400 gr kıyma
  • 2 orta boy rendelenmiş soğan
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • yarım çay kaşığı tuz
ÜZERİ İÇİN
  • 500 gr. yoğurt
  • 4-5 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı pulbiber
  • 1 yemek kaşığı sumak

HAZIRLANIŞI
Derin bir kaba süzgeçle elenmiş un dökülür ortası havuz şeklinde açılıp ılık su dökülür.
( verdiğim ölçü tam geliyor fakat kullandığınız una göre farklılıklar olabilir )
tuz ekleyip yoğrulur. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur hazırlanır
Hazırlanan hamur resimde gördüğünüz gibi 8 bezeye ayrılır.

Her bir parçayı unlanır ve teker teker açılır ( oklava ile ) börek açar gibi çok büyük ebatta olmayıp bizi yormadan kolaylıkla yapabileceğimiz çok ince olmayan bir yufka açılır.
( her oklavaya sarıp açtığımızda un serpilir,  bu işlem yufkanın birbirine yapışmasını engelleyecektir )
Oklava ile düz şeritler halinde yufka kesilir.

Çiğ kıyma rendelenmiş soğan karabiber tuz ile yoğurup hazırlanan harçtan şeritlerin üzerine sıralanır..
( farklı bi deneme oluşturmak adına pişmiş kıyma tercih edebilirsiniz -resimde gördüğünüz gibi- ya da dondurucuda olan kıymanızın çözülmesini beklemek için zamanınız kısıtlıysa böyle bir deneme oluşturabilirsiniz tadı farklı ve harika oluyor )

Harcı ekledikten sonra hamur ikiye katlanır harcın dökülmemesi için kenar kısımları birleştirilir. Bıçak yardımıyla istenilen uzunlukta şerit şerit kesilir.

Böylelikle tüm bezeler ( parçalar ) oklava ile açılıp mantıları hazırlanır
( yaklaşık 5 kişilik ). Hazırlanan mantıları 1 yemek kaşığı tuz eklenmiş, iyice kaynamış su dolu tencereye teker teker dökülüp pişirilir.
( Yaklaşık 15 dakika )
Pişirilen mantılar kevgirle süzülüp sevis tabağına alınır, üzerine sarımsaklı yoğut, salçalı sos, baharat eklenir. İsteğe bağlı maydanoz ya da dereotu ile süslenir. . . Afiyet olsun esen kalın.


TARİFLERİMİZİN KOPYALANIP ŞAHISA AİT OLARAK YAYINLANMASI YASAKTIR.
ANCAK SAYFAMIZDAN BEĞENİP PAYLAŞIMDA BULUNABİLİRSİNİZ...
EMEĞE SAYGI GÖSTERECEĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ..

                                                        Bizi
                                         www.ascimutfakta.com
                             www.facebook.com/ascimutfakta/timeline
                       sayfamızdan takibe alıp yeni tariflerimizden haberdar olabilirsiniz..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder