MALZEMELER
- 5, 5 su bardağı un
- 2 su bardağı ılık su
- 1 çay kaşığı tuz
İÇ MALZEMESİ
- 400 gr kıyma
- 2 orta boy rendelenmiş soğan
- 1 çay kaşığı karabiber
- yarım çay kaşığı tuz
ÜZERİ İÇİN
- 500 gr. yoğurt
- 4-5 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı pulbiber
- 1 yemek kaşığı sumak
HAZIRLANIŞI
Derin bir kaba süzgeçle elenmiş un dökülür ortası havuz şeklinde açılıp ılık su dökülür.
( verdiğim ölçü tam geliyor fakat kullandığınız una göre farklılıklar olabilir )
( verdiğim ölçü tam geliyor fakat kullandığınız una göre farklılıklar olabilir )
tuz ekleyip yoğrulur. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur hazırlanır
Hazırlanan hamur resimde gördüğünüz gibi 8 bezeye ayrılır.
Her bir parçayı unlanır ve teker teker açılır ( oklava ile ) börek açar gibi çok büyük ebatta olmayıp bizi yormadan kolaylıkla yapabileceğimiz çok ince olmayan bir yufka açılır.
( her oklavaya sarıp açtığımızda un serpilir, bu işlem yufkanın birbirine yapışmasını engelleyecektir )
Oklava ile düz şeritler halinde yufka kesilir.
Çiğ kıyma rendelenmiş soğan karabiber tuz ile yoğurup hazırlanan harçtan şeritlerin üzerine sıralanır..
( farklı bi deneme oluşturmak adına pişmiş kıyma tercih edebilirsiniz -resimde gördüğünüz gibi- ya da dondurucuda olan kıymanızın çözülmesini beklemek için zamanınız kısıtlıysa böyle bir deneme oluşturabilirsiniz tadı farklı ve harika oluyor )
( farklı bi deneme oluşturmak adına pişmiş kıyma tercih edebilirsiniz -resimde gördüğünüz gibi- ya da dondurucuda olan kıymanızın çözülmesini beklemek için zamanınız kısıtlıysa böyle bir deneme oluşturabilirsiniz tadı farklı ve harika oluyor )
Harcı ekledikten sonra hamur ikiye katlanır harcın dökülmemesi için kenar kısımları birleştirilir. Bıçak yardımıyla istenilen uzunlukta şerit şerit kesilir.
Böylelikle tüm bezeler ( parçalar ) oklava ile açılıp mantıları hazırlanır
( yaklaşık 5 kişilik ). Hazırlanan mantıları 1 yemek kaşığı tuz eklenmiş, iyice kaynamış su dolu tencereye teker teker dökülüp pişirilir.
( Yaklaşık 15 dakika )
Pişirilen mantılar kevgirle süzülüp sevis tabağına alınır, üzerine sarımsaklı yoğut, salçalı sos, baharat eklenir. İsteğe bağlı maydanoz ya da dereotu ile süslenir. . . Afiyet olsun esen kalın.
( yaklaşık 5 kişilik ). Hazırlanan mantıları 1 yemek kaşığı tuz eklenmiş, iyice kaynamış su dolu tencereye teker teker dökülüp pişirilir.
( Yaklaşık 15 dakika )
Pişirilen mantılar kevgirle süzülüp sevis tabağına alınır, üzerine sarımsaklı yoğut, salçalı sos, baharat eklenir. İsteğe bağlı maydanoz ya da dereotu ile süslenir. . . Afiyet olsun esen kalın.
TARİFLERİMİZİN KOPYALANIP ŞAHISA AİT OLARAK YAYINLANMASI YASAKTIR.
ANCAK SAYFAMIZDAN BEĞENİP PAYLAŞIMDA BULUNABİLİRSİNİZ...
EMEĞE SAYGI GÖSTERECEĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ..
Bizi
www.ascimutfakta.com
www.facebook.com/ascimutfakta/timeline
sayfamızdan takibe alıp yeni tariflerimizden haberdar olabilirsiniz..
www.ascimutfakta.com
www.facebook.com/ascimutfakta/timeline
sayfamızdan takibe alıp yeni tariflerimizden haberdar olabilirsiniz..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder