22 Şubat 2015 Pazar

MANTARLI TURŞULU KARIŞIK SALATA



MANTARLI KARIŞIK SALATA


MALZEMELER
  • 300 gr mantar ( 4'e bölünmüş )
  • 2 su bardağı haşlanmış mısır
  • 2 adet haşlanmış kırmızı ve yeşil biber
  • 8-10 dilim havuç turşusu ( küp doğranmış )
  • salatalık , lahana turşusu ( ince dogranmış )
  • 250 gr. boncuk makarna
  • 250 gr. yoğurt
  • süslemek için bir miktar maydonoz
  • 1 çay kaşığı sumak ya da pulbiber

HAZIRLANIŞI 
Öncelikle mantarları Mantarlı tavuklu pizza tarifimizdeki gibi temizleyip yıkayıp doğruyoruz.Bu arada orta boy tencereye yarısına kadar su dolduruyoruz ( yaklaşık 1 litre ), kaynayınca 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 yemek kaşığı sıvı yağ döküp, makarnayı ilave ederek pişiriyoruz ( yaklaşık 15 dk ) .Mantarları  ve biberleri küçük bir tencereye alıp kaynar suda pişiriyoruz.Piştikten sonra süzgeçe döküp üzerine soğuk su ile soğumasını sağlıyoruz.Biberlerin kabuklarını bıçak yardımı ile hassasça çılkartıyoruz, bi kaç parçaya bölerek  doğruyoruz.Haşlanmış mısır , mantar , biber, turşu hepsini derin bir kaba döküyoruz
.


Turşuları da istediğimiz ebatta minik doğruyoruz.Bu arada makarnamızın pişme süresi bitmiştir makarnayı da süzgeçten geçirip mantarların bulunduğu kaba döküyoruz.Sarımsaklı ya da sade yoğurt üzerine döküp karıştırıyoruz.Maydanozla süsleyip üzerine pulbiber ya da sumak serpiyoruz...Afiyet olsun

TARİFLERİMİZİN KOPYALANIP ŞAHISA AİT OLARAK YAYINLANMASI YASAKTIR.
ANCAK SAYFAMIZDAN BEĞENİP PAYLAŞIMDA BULUNABİLİRSİNİZ...
EMEĞE SAYGI GÖSTERECEĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ..

  www.facebook.com/ascimutfakta/timeline
 sayfamızdan takibe alıp yeni tariflerimizden haberdar olabilirsiniz..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder