MALZEMELER
- 500 gr kuşbaşı doğranmış tavuk
- 400 gr mantar
- 4 adet kırmızı biber
- 4 adet yeşil biber
- 2 adet domates
- 3 su bardağı haşlanmış mısır
- 10-15 adet siyah zeytin
- 10-15 adet yeşil zeytin
- 200 gr peynir
- 500 gr kaşar peynir
HAMURU İÇİN
- 2 tatlı kaşığı instant (toz) maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Yaklaşık 4-4, 5 su bardağı un ( değişebilir )
- 1 tatlı kaşığı tuz
SOSU İÇİN
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 adet etsuyu tablet ( yarım çay bardağı sıcak suda eritilmiş )
- 4-5 diş çok ince doğranmış sarımsak
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 su bardağı su
TEPSİ İÇİN
- 2-3 yemek kaşığı mısır unu
- 1-2 tatlı kaşığı tereyağı ya da sıvı yağ
HAZIRLANIŞI
Derin bir kaba 4 su bardağı unu süzgeçten eleyerek dökelim. 2 tatlı kaşığı mayayı 1 tatlı kaşığı şeker yarım su bardağı ılık süt ile erimesini sağlayalım. Unun ortasını havuz biçiminde açıp erimiş mayayı dökelim. 1 tatlı kaşığı tuzu diğer bir kenara dökelim.
( Tuz ile maya karışırsa hamurun kabarmasını engeller ) 1 su bardağı sıvı yağ 1, 5 su bardağı süt ekleyip hamuru yoğurmaya başlayalım. Yumuşak bir hamur elde edelim. Diğer malzemeleri hazırlayana kadar hamur kabını streçleyip ya da üzerini örtüp dinlenmeye bırakalım.
( mayalanmasını beklemenize gerek yok )
NOT:Tarifteki un miktarı unun kalitesine göre değişebilir hamurun kıvamına göre eksiltip arttırabilirsiniz.
Öncelikle mantarların kabuk kısımlarını resimde görüldüğü gibi iç kısımdan bıçak yardımı ile soyalım. 2 ye bölelim. Kuşbaşı olarak ince doğranmış tavukları tavada 5-10 dakika kavuralım. Kırmızı biberleri halka şeklinde keselim. Yeşil biberleri uzun uzun keselim. Domatesleri halka şeklinde ince ince doğrayalım. Zeytinleri bıçak ile ikiye kesip çekirdeğini çıkartıp ince ince dilimleyelim.
Sosu için yazan malzemeleri bir kapta karıştırıp sosunu hazırlayalım. Her şey hazırsa hamurumuzu ince pizza için 3 ‘e orta kalınlıkta pizza için 2 bezeye bölelim. Her bir bezeyi tepsimizin ebatına göre merdane ile un serpip açalım. Tepsimizi yağlayıp süzgeç ile mısır unu serpelim. Hamuru tepsiye yerleştirelim. Hazırladığımız sosu tepsilere bölüştürerek kaşıkla hamurun üzerine yayalım. Domatesleri dairesel olarak dizelim. Mantar, biber, peynir, tavuk, mısır ekleyip ( sıcak bir ortamda yaklaşık yarım saat ) mayalanmasını bekleyelim. önceden ısıtılmış fırında 250 derecede 20-25 dakika pişirelim.
NOT: Pizzayı pişirirken fırının üst rafını kullanıp alt kısmını yakalım. Pişmesine 5 dakika kala kaşar peynir serpip tekrar fırınlayıp istenilen kızarıklığa gelene kadar pişirelim.
Pişen pizzayı servise alıp 6 parçaya bölelim
Nefis pizza hazır. Afiyet olsun :)
TARİFLERİMİZİN KOPYALANIP ŞAHISA AİT OLARAK YAYINLANMASI YASAKTIR.
ANCAK SAYFAMIZDAN BEĞENİP PAYLAŞIMDA BULUNABİLİRSİNİZ...
EMEĞE SAYGI GÖSTERECEĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ..
www.facebook.com/ascimutfakta/timeline
sayfamızdan takibe alıp yeni tariflerimizden haberdar olabilirsiniz..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder