Diğer tariflerimiz için tıklayın
MALZEMELER:
- 1 küçük boy beyaz lahana
- 5-6 adet orta boy havuç
- 1 litre su
- 3 adet sarımsak
- 1 yemek kaşığı sirke
- 2 yemek kaşığı pulbiber
- yarım limon
HAZIRLANIŞI :
Öncelikle lahanalar yıkanır üzerindeki kabuk sayabileceğimiz zedelenmiş yapraklar çıkarıp atılır.Tekrar yıkanır ve parçalara bölünür.Havuçlar bıçak yardımı ile kazıtılır yıkanır ve yatay şekilde kesilir.Uzunca bir kavanoz seçilir lahanalar ve havuçlardan bir kısım kavonaza yerleştirilip , küçük küçük doğranan sarımsaklar bir kaseye dökülüp üzerine tuz , sirke , pulbiber döküp karıştırarak hazırladığımız turşu sosundan serpiştirilir.Limon 3 parçaya bölünür her sos döküldüğünde bir parça yerleştirilir.Kavonaza tekrar lahana ve havuç yerleştirip tekrar sos dökülür böylelikle lahanaların arasına turşu sosu serperek daha çabuk olması sağlanır.Tüm işlemler bittikten sonra kavonozun kapağını kapatmadan önce streçlenir kapağı sıkıca kapatılıp resimde gördüğünüz gibi ters çevirerek bulaşık makinesine yerleştirilir yüksek ısıda bulşıklarınızın yıkanması bittiğinde turşunuz da hazırdır :)
Tek yapmanız gereken soğumasını beklemek :) Afiyet olsun....
TARİFLERİMİZİN KOPYALANIP ŞAHISA AİT OLARAK YAYINLANMASI YASAKTIR.
ANCAK SAYFAMIZDAN BEĞENİP PAYLAŞIMDA BULUNABİLİRSİNİZ...
EMEĞE SAYGI GÖSTERECEĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ..
Bizi www.ascimutfakta.com
sayfamızdan takibe alıp yeni tariflerimizden haberdar olabilirsiniz..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder