22 Şubat 2015 Pazar

KAKAOLU KEK

KAKAOLU KEK

MALZEMELER
  • 3 yumurta  
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 2 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 2 su bardağı un Fındık ( yaklaşık 1 çay bardağı ) Çikolata kırığı, hindistan cevizi
 HAZIRLANIŞI :
Öncelikle yumurtaların oda ısısında 5-10 dk. önce bekletilmesi gerekir ki soğuk yumurta kekin kabarmasını engeller. Yumurtaları yıkayıp kurutuyoruz. Derin bir kapta kırdığımız 3 yumurtayı 1 su bardağı şeker ile 10 dk. çırpıyoruz. (Bu arada fırınımızı 180 derecede ayarlayıp iyice ısınmasını sağlıyoruz. )Daha sonra 1 su bardağı süt, 2 kaşık kakao, 1 paket vanilya ekliyoruz. 2 paket Kabartma tozunu una karıştırarak unu süzgeçten eleyerek kaba döküyoruz. Tüm malzemeleri çırpıyoruz. son olarak 1 su bardağı sıvı yağ ile çikolata kırığı ekleyip son kez karıştırıyoruz . . Tereyağı ile yağlanmış kek kalıbına hafifçe süzgeç ile un serpiyoruz ( kalıbımız şekilliyse kalıptan çıkarmamızı kolaylaştırmak için ) kalıbımızın tabanına fındıkları döküp, üzerine kek hamurunu döküyoruz. 180 derece önceden ısıttığımız fırında yaklaşık 35-40 dk. Pişiriyoruz. Piştikten sonra kalıbımızı ters çevirip hindistan cevizi ile süslüyoruz. Değişik alternatiflerde de bulunabilirsiniz. Afiyet olsun. :)

 TARİFLERİMİZİN KOPYALANIP ŞAHISA AİT OLARAK YAYINLANMASI YASAKTIR.
ANCAK SAYFAMIZDAN BEĞENİP PAYLAŞIMDA BULUNABİLİRSİNİZ...
EMEĞE SAYGI GÖSTERECEĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ..

 www.facebook.com/ascimutfakta/timeline
 sayfamızdan takibe alıp yeni tariflerimizden haberdar olabilirsiniz..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder