22 Şubat 2015 Pazar

PATATESLİ PAY







Birbirinden güzel diğer tariflerimiz için tıklayın

MALZEMELER 
  • 3 yumurta 
  • 1 çay bardağı sıvı yağ 
  • 1 su bardağı yoğurt 
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber 
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 su bardağı ince kıyılmış maydanoz 
  • 3 orta boy patates 
  • 2 paket kabartma tozu 
  • 2 su bardağı tam buğday unu 
  • 1 su bardağı susam
 HAZIRLANIŞI
 Yumurtalar çırpılır, ardından yoğurt, sıvı yağ, un ve kabartma tozu ilave edilerek kek kıvamına getirilir. Daha sonra pul biber, karabiber, maydanoz eklenir. Kabukları soyulmuş patatesler küpler halinde doğranıp hazırladığımız karışıma eklenir. 26 cm çapında yağlanmış tepsiye dökülür, üzeri kaşıkla düzeltilir.


Bolca susam serpilir. 160 derecede iyice ısıtılmış fırında 45-50 dakika pişirilir.


 Çok kolay ve pratik bir tarif. Şimdiden afiyet olsun :))) ...

Görüş ve önerileriniz için yorum bırakabilirsiniz...

TARİFLERİMİZİN KOPYALANIP ŞAHISA AİT OLARAK YAYINLANMASI YASAKTIR.
ANCAK SAYFAMIZDAN BEĞENİP PAYLAŞIMDA BULUNABİLİRSİNİZ.
EMEĞE SAYGI GÖSTERECEĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ..


sayfamızdan takibe alıp yeni tariflerimizden haberdar olabilirsiniz...
ESEN KALIN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder