22 Şubat 2015 Pazar

PATATES ÇANAĞI ( Bulgurlu )


BULGURLU PATATES ÇANAĞI

Patates Çanağı ( Bulgurlu ) Tarifi'nin Malzemeleri
  • 2 büyük boy patates
  • 1 su bardağı maydanoz (  yaprağı )
  • 1 su bardağından biraz az ince bulgur
  • 1 su bardağı haşlanmış mısır
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 2 tatlı kaşığı sumak
  • yeterince tuz
ÜZERİ İÇİN:
  • Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • Nar ekşisi ( isteğe bağlı )


Patates Çanağı ( Bulgurlu ) Tarifi'nin Yapılışı
Patatesler güzelce yıkanıp haşlanır. İyice piştikten sonra püre haline getirilip isteğe bağlı baharat ya da tuz ile maydanoz eklenip çanak şekli verilir.
Bulgur yıkanıp yarım su bardağı kaynar suda kapağı kapalı olarak 10 -15 dk. Bekletilir. Salça, tuz, karabiber, pul biber, kimyon, sumak, sıvı yağ eklenerek iyice karıştırılıp mısır eklenir.
Çay kaşığı yardımıyla çanaklara bölünür.
Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpilir.
Fırının kapağı açık olarak üst kısımı yakılarak
hazırladığımız patates çanakları fırınlanarak kaşar peynirinin erimesi sağlanır.
Üzerine nar ekşisi yanında havuç turşusu ile sunumu enfes.
. Mutlaka denemelisiniz. Şimdiden afiyet şifa olsun :)

TARİFLERİMİZİN KOPYALANIP ŞAHISA AİT OLARAK YAYINLANMASI YASAKTIR.
ANCAK SAYFAMIZDAN BEĞENİP PAYLAŞIMDA BULUNABİLİRSİNİZ...
EMEĞE SAYGI GÖSTERECEĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ..

  www.facebook.com/ascimutfakta/timeline
 sayfamızdan takibe alıp yeni tariflerimizden haberdar olabilirsiniz..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder