19 Şubat 2015 Perşembe

PİŞİ TARİFİ









Pişi tarifini bir de kalıp ile deneyin ...Şık sunumlu pişi sofralarınızı süsleyecek ;)

MALZEMELER
  • 1 su bardağı ılık su
  • 2 su bardağı un + 2 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı instant maya
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Bir miktar sıvı yağ ( kalıp için )
HAZIRLANIŞI

Derin bir kaba ılık su ile maya eklenir, maya eridikten sonra  yarım bardak yarım bardak un eklenir .Kıvam almadıysa 2 yemek kaşığı daha un eklenir.Ele yapışmayan kolay açılabilen bir hamur olmalı... 

Hamur açılacak tezgaha hafifçe un serpilir.Hamurun tamamı merdane yardımıyla açılır.İstenilen kalınlığa geldiğinde yağlanmış kalıba batırılarak şekil verilir.


İyice ısınmış bol yağda yüksek ısıda pişirilir.
( Düşük ısıda pişirmeniz kabarmasını engelleyecektir.)
Artan hamurlar tekrar yoğrulup açılarak şekil verilir.
NOT: Çabuk piştiğinden dolayı ocağın yanından ayrılmayınız.
Tarifteki ölçüden yaklaşık 40 adet çıkmaktadır...
Afiyet şifa olsun..   Esen kalın.



TARİFLERİMİZİN KOPYALANIP ŞAHISA AİT OLARAK YAYINLANMASI YASAKTIR.
ANCAK SAYFAMIZDAN BEĞENİP PAYLAŞIMDA BULUNABİLİRSİNİZ...
EMEĞE SAYGI GÖSTERECEĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ..

Bizi http://ascimutfakta.blogspot.com.tr/   www.facebook.com/ascimutfakta/timeline sayfamızdan takibe alıp yeni tariflerimizden haberdar olabilirsiniz..




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder