13 Şubat 2015 Cuma

PORTAKAL AROMALI SÜRPRİZ KEK








                                   

MALZEMELER

Hindistan cevizli  için
  • 1 yumurta akı
  • Yarım su bardağı şeker
  • Yarım paket vanilya
  • 1 yumurta beyazı
  •  2su bardağı hindistan cevizi
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Kek için
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağından biraz eksik sıvı yağ
  • 1 su bardağı şeker
  • 1,5 su bardağı ılık süt
  • 3 su bardağı un
  • 2 paket kabartma tozu
Sade karışım için
  • 1 yemek kaşığı portakal şekerleme ( ya da 1 portakal rendesi )
  • 1 yemek kaşığı pasta süsü
  • 4 yemek kaşığı damla çikolata
Kakaolu karışım için
  • 2 tatlı kaşığı kakao
  • 2 tatlı kaşığı krem peynir
Üzeri için
  • 1 paket çikolata sosu
  • Portakal şekerlemesi
Öncelikle 1 yumurta akı ile yarım su bardağı şeker 2 dk. çırpılır.2 yemek kaşığı sıvı yağ , vanilya ile hindistan cevizi dökülerek karıştırılıp ceviz büyüklüğünde toplar yapılır.
( büyüklüğünü kek kalıbınıza göre ayarlayabilirsiniz )



3 yumurta ve önceden ayırdığımız 1 yumurta sarısı 1 su bardağı şeker ile iyice çırpılır.Ardından süt , un , kabartma tozu , sıvı yağ eklenerek  karıştırılır.
Hazırladığımız karışımdan 1 su bardağı ayırarak başka bir kaba 2 tatlı kaşığı kakao , 2 tatlı kaşığı krem peynir eklenerek kakaolu yeni bir karışım elde edilir.
Sade hazırladığımız kek karışımına portakal şekerlemesi ya da  1  portakal rendesi , renkli pasta süsü şekeri , damla çikolata eklenip karıştırılarak portakal aromalı karışım elde edilir.




Kek kalıbı tereyağı ile yağlanıp süzgeç ile unlanır ve portakal aromalı karışımın yarısı dökülür.



Önceden hazırlanan hindistan cevizli toplar  kakaolu karışıma  bulanır , sonra kek kalıbına dizilir.Üzerine kalan kakaolu karışımın tamamı dökülür.Portakal aromalı karışım da en üstüne dökülerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında ( yaklaşık 30 dk ) pişirilir.

( piştiğini anlamak için kürdan ya da kuru bıçak kullanabilirsiniz .Hamur yapışırsa pişmemiş demektir ;)   )
Piştikten sonra üzerine çikolata sosu dökülerek şekerleme ile süslenir...

NOT : Portakal şekerlemesi için '' PORTAKAL VE LİMON ŞEKERLEMESİ ''  tarifimize bakabilirsiniz...

Afiyet olsun... sağlıcakla..

TARİFLERİMİZİN KOPYALANIP ŞAHISA AİT OLARAK YAYINLANMASI YASAKTIR.
ANCAK SAYFAMIZDAN BEĞENİP PAYLAŞIMDA BULUNABİLİRSİNİZ...
EMEĞE SAYGI GÖSTERECEĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ..

Bizi http://ascimutfakta.blogspot.com.tr/   www.facebook.com/ascimutfakta/timeline sayfamızdan takibe alıp yeni tariflerimizden haberdar olabilirsiniz..

1 yorum:

  1. www.facebook.com/ascimutfakta/timeline bizi facebook sayfamızdan takibe alın...

    YanıtlaSil