22 Şubat 2015 Pazar

SÜT REÇELİ ( Kakaolu )



SÜT REÇELİ ( Kakaolu )



Süt Reçeli ( Kakaolu ) Tarifi'nin Malzemeleri
  • 5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 tatlı kaşığı ( tepeleme ) kakao
  • 1 çay kaşığı karbonat veya kabartma tozu
Süt Reçeli ( Kakaolu ) Tarifi'nin Yapılışı
Derin bir tencerede ( mümkünse en büyük boy ), süt ile şeker kısık ateşte tahta kaşık ile karıştırarak kaynatılır
,

kaynayınca karbonat veya kabartma tozu eklenir ( karbonat yada kabartma tozu eklediğinizde oldukça fazla kabaracaktır dikkatli olmalısınız )
Birkaç defa kabardıktan sonra sinecektir
bu arada yarım çay bardağı su ile açılmış kakao, süzgeçten geçirilerek eklenir hızlı bir şekilde karıştırılır.
Yaklaşık 45 – 50 dakikada reçeliniz hazır olacaktır.

NOT :kıvamını anlamak için kaşıkla döktüğünüzde boza kıvamında olmalı su gibi akıcı olmamalı puding gibi de katı olmamalı aksi halde buzdolabında sakladığınızda marmelat kıvamında olur, çünkü soğudukça katılaşıyor. .

Kahvaltıda vazgeçemeyeceğiniz bir tat artık sofranızda. Afiyet olsun.Esen kalın...

TARİFLERİMİZİN KOPYALANIP ŞAHISA AİT OLARAK YAYINLANMASI YASAKTIR.
ANCAK SAYFAMIZDAN BEĞENİP PAYLAŞIMDA BULUNABİLİRSİNİZ...
EMEĞE SAYGI GÖSTERECEĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ..

  www.facebook.com/ascimutfakta/timeline
 sayfamızdan takibe alıp yeni tariflerimizden haberdar olabilirsiniz..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder