SÜT REÇELİ ( Kakaolu )
- 5 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- 2 tatlı kaşığı ( tepeleme ) kakao
- 1 çay kaşığı karbonat veya kabartma tozu
Derin bir tencerede ( mümkünse en büyük boy ), süt ile şeker kısık ateşte tahta kaşık ile karıştırarak kaynatılır
,
kaynayınca karbonat veya kabartma tozu eklenir ( karbonat yada kabartma tozu eklediğinizde oldukça fazla kabaracaktır dikkatli olmalısınız )
Birkaç defa kabardıktan sonra sinecektir
Birkaç defa kabardıktan sonra sinecektir
bu arada yarım çay bardağı su ile açılmış kakao, süzgeçten geçirilerek eklenir hızlı bir şekilde karıştırılır.
Yaklaşık 45 – 50 dakikada reçeliniz hazır olacaktır.
Yaklaşık 45 – 50 dakikada reçeliniz hazır olacaktır.
NOT :kıvamını anlamak için kaşıkla döktüğünüzde boza kıvamında olmalı su gibi akıcı olmamalı puding gibi de katı olmamalı aksi halde buzdolabında sakladığınızda marmelat kıvamında olur, çünkü soğudukça katılaşıyor. .
Kahvaltıda vazgeçemeyeceğiniz bir tat artık sofranızda. Afiyet olsun.Esen kalın...
TARİFLERİMİZİN KOPYALANIP ŞAHISA AİT OLARAK YAYINLANMASI YASAKTIR.
ANCAK SAYFAMIZDAN BEĞENİP PAYLAŞIMDA BULUNABİLİRSİNİZ...
EMEĞE SAYGI GÖSTERECEĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ..
www.facebook.com/ascimutfakta/timeline
sayfamızdan takibe alıp yeni tariflerimizden haberdar olabilirsiniz..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder